Hej på er fina vänner!
Vilken dag, helt fantastiskt med strålande sol och klarblå himmel.
Om det inte hade blåst så kallt nere vid bryggan så hade jag nog tagit mig ett dopp idag.
Badade ute i svärmors sjö för nästan två veckor sedan, 7 grader var det i vattnet och kroppen fick en riktig chock, men skönt var det.
Men nu ska det inte handla om någon kall sjö. Nej, det ska handla om en himmelskt god Hallonpaj.
Den absolut godaste smulpajen jag någonsin ätit. SÅ gott!
Hallonpaj är sommar i en liten form. Det både ser gott ut och smakar sommar.
Man kan givetvis göra denna paj med andra bär eller frukter, men hallon är min favorit så därför fick det bli sådana pajer idag.
När det kommer till Hallonpaj så bakar jag gärna med frysta bär.
Även fast jag strör lite Marsanpulver på bären så att det inte ska bli alldeles för blött så blir det ändå mer saftigt och supergott.Nu ska ni få receptet på denna fantastiskt goda paj!
Hallonsmulpaj:
150 g Smör
0.5 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
2 dl Havregryn
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Hallon
+ Marsanpulver vid frysta bär
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Nyp ihop alla ingredienser utom hallon och marsanpulver till en smuldeg.
Smörj en stor eller två mindre formar med smör och tryck sedan ut ett tunt lager med smuldeg som täcker hela botten.
Fyll formarna med hallon. Om du använder frysta bär så är det nu du strör över marsanpulver.
Täck sedan bären med mer smuldeg.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 20 minuter, tills pajen fått en gyllene färg.
Låt svalna en aning och servera sedan med kall Vaniljsås.
Hoppas det smakar. ♥
Fantastiskt recept, tack så mycket!
Tack själv snälla du! 🙂
Hej!
Om man inte har tillgang till Marsan pulver, finns det nagot annat man kan använda for att ersatta det med?
En jätte god paj som går snabbt att göra
Kul att du gillar den! 🙂