Hej på er!
Här sitter jag på bryggan och svettas.. Det är verkligen varmt ute idag!
På bryggan brukar det alltid blåsa lite, men idag är det helt vindstilla. Jag njuter!
Har varit ute och fotat lite nu på förmiddagen, har även hunnit baka ett stort bröd till mormor och morfar som jag strax ska åka över med.
De blir alltid så glada när jag kommer med bröd som jag bakat och det är så himla roligt.
Sedan vi flyttade till Dalarna så har jag inte alls haft samma problem med vad jag ska göra med allt fikabröd, här bor ju nästan alla i både min och sambons familj.
Och det finns ingen som inte offrar sig. Inte än så länge i alla fall, hihi..
Med mig här på bryggan har jag en så underbart god Tobleronemuffins.
Och receptet på dem kommer här nedan.
Dessa muffins bakade jag sent igår kväll när min snälla pappa hade varit förbi med en massa godis, däribland toblerone.
Jag frågade min pappa om han ville bjuda sina vänner på dessa muffins nu när de ska träffas imorgon, varpå han svarade “nej, jag vill nog ha alla själv.. ha ha”.
Och jag förstår honom verkligen, för egentligen ville inte ens jag ge bort dem från början.. 😀
De blev precis som jag vill att en muffins ska vara.
Lagom hög, otroligt saftig, mycket chokladsmak och alldeles ljuvliga.
Jag önskar att jag kunde bjuda er alla på en varsin muffins.
Då skulle ni förstå varför jag är helt exalterad över en liten muffins..
Men när ni provat baka dessa själva så kommer ni förstå, jag lovar.
Double chocolate toblerone muffins:
65 g Smör
1 ägg
1.5 dl Mjölk
1.5 dl Strösocker
3.5 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
2 dl Toblerone – hackad
2 dl Mörk choklad – hackad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 160°C.
Tag fram 12 muffinsformar och placera dem på en muffinsplåt.
Smält smöret och blanda ner mjölken.
Vispa ihop ägg och strösocker.
Tillsätt sedan de torra ingredienserna och rör ihop en tjock smet.
Rör ner smörblandningen och tillsätt till sist 1.5 dl toblerone och 1.5 dl mörk choklad.
Fördela smeten jämnt i formarna 2/3 i varje form.
Strö över resterande choklad precis innan gräddning.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 20 minuter.
Serveras gärna med ett glas iskall mjölk.
Låter sjukt goda, jag ska absolut baka dessa! 😀
Snälla Frida försök att föra en bakbok med alla dina inspirerande bilder. Jag lovar jag köper fem st på en gång.
Detta ska jag definitivt testa imorgon!
Skulle du inte kunna tipsa om någon lemonad/ice tea eller dylikt? Hade velat bjuda något eget och haft det i en fin glasflaska nu när jag fyller år 🙂
Hej Frida!
Jag hittade din bakblogg i morse och har spenderat hela förmiddagen med att bläddra tillbaka i arkivet och läsa igenom alla dina inlägg. Dina bakverk är verkligen helt fantastiska, dels bilderna (så fina!) men också bakverken i sig- så “enkla” och utan en massa kokosmjöl, stevia, chia-skit 😉 Jag vet inte i fall jag missat det- men har du någon gång haft en frågestund, jag är jättenyfiken på en massa saker? Typ- vem äter alla bakverk? ;D Stort tack för en bra blogg!
Jag tycker det är jättebra att du har publicerat recept med ingredienser som man brukar ha hemma! Allt du gör ser så mumsigt ut så man vill utan förhinder slänga ihop det på en gång! Jag ska försöka se till att baka både dessa och marylandkakorna inom snar framtid! Fortsätt med det du gör! 😀
Tack snälla du, vad glad jag blir!! Kram <3
Åh ser såå goda ut:))