Kladdkakor och Brownies

Syrlig Citronkladdkaka

Oj, det ser ut som en ost… Ha ha! 😀
Idag har jag i alla fall fotat en himmelskt god- och perfekt kladdig Citronkladdkaka.
En kladdkaka som inte alls är sådär himla söt, utan mer syrlig och väldigt fräsch.
Jag bjöd över pappa på en fika idag och nu finns det inte en smula kvar av denna kaka.
Det är ett väldigt gott betyg tycker jag.

Medan jag skriver detta inlägg så står morgondagens kladdkaka i ugnen.
Det gäller att ligga ett steg före hela tiden, för att vara säker på att det blir någon kladdkaka varje dag.
Imorgon ska jag göra resterande 4 kladdkakor då jag i helgen kommer att ägna nästan all min tid åt matbröd och småkakor.
Har lite att uppdatera vad gäller de områdena och så var det ett tag sedan som jag bakade bröd.

Nu ska ni få receptet på denna himmelska kaka. ♥

Citronkladdkaka:
150 g Smör
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
2 Citroner, rivet skal
Saft av 1-2 Citroner, efter smak
1/2 msk Vaniljsocker
2 1/2 dl Vetemjöl

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°C och smöra- samt mjöla en springform, 15 cm.
Smält smöret och ställ det åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker till en jämn smet.
Tillsätt skalet- och saften av citronerna.
Rör sedan ner vaniljsocker och vetemjöl.
Rör till sist ner det smälta smöret.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20-30 minuter.
Kakan ska vara kladdig när det är klar, men inte ”dallrig” när du skakar på formen.

 

LYCKA TILL! ♡

 

 

 

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

38 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Salma
Salma
8 years ago

Kan man byta ut äggen mot något?

Anna-Karin Öhman
Anna-Karin Öhman
8 years ago

Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna-Karin Öhman
8 years ago

Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!

Camilla Löwbom-Tällén
Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram

Salma
Salma
8 years ago

Kan man byta ut äggen mot något?

Anna-Karin Öhman
Anna-Karin Öhman
8 years ago

Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna-Karin Öhman
8 years ago

Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!

Camilla Löwbom-Tällén
Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram

Salma
Salma
8 years ago

Kan man byta ut äggen mot något?

Anna-Karin Öhman
Anna-Karin Öhman
8 years ago

Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna-Karin Öhman
8 years ago

Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!

Camilla Löwbom-Tällén
Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram

Salma
Salma
8 years ago

Kan man byta ut äggen mot något?

Anna-Karin Öhman
Anna-Karin Öhman
8 years ago

Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna-Karin Öhman
8 years ago

Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!

Camilla Löwbom-Tällén
Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram

anonymis
anonymis
9 years ago

Hej,

Kan man använda flytande smör/margarin?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  anonymis
9 years ago

Hej! Det funkar alldeles säkert! Vet dock inte hur det blir med smaken då jag alltid bakar med smör, men prova! Den enda skillnaden som kan bli är just smaken. Kram! 🙂

Pablo
9 years ago

Hej Frida!

En intressant och gott recept, ja ska prova det.

Ha en solig dag!

Pablo – http://www.soleado.se

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Pablo
9 years ago

Vad roligt att höra! Tack detsamma 🙂

Ida
Ida
9 years ago

Hej! Måste testas, visst kan man väl göra den socker och glutenfri (tänker semper glutenfria mjölmix) pga allergi:)?

Isabell
Isabell
9 years ago

Nyss hittat hit via instagram och de känns som Guds gåva!! Helvete va duktig du är!! Otroligt fina bilder och recept. Kör just nu 100dagar utan mjöl, socker, salt mm, men om 20 dagar när de är över ser jag verkligen fram emot att testa dina recept!! Du gör ett grymt jobb, keep it up!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Isabell
9 years ago

Åh, vad glad jag blir! Tack snälla du. Vad duktig du är som klarar dig utan!! Stor kram på dig. <3

Fru Boholm
9 years ago

Åh, älskar lite syrligt i en kladdkaka. Ser jättegott ut 🙂

Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
8 years ago

Citron kladdkakan står i ugnen, gästerna kommer i eftermiddag. Hoppas det blir gott. Fin blogg.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ewa Nilsson
8 years ago

Åh, vad roligt! Hoppas att ni får en trevlig eftermiddag och att kakan blir god! Tack och Kram! <3

Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
8 years ago

Kakan fick betyg mycket väl godkänd. Tack jag spar receptet.

Kristin
Kristin
8 years ago

Allt ser så ljuvligt gott ut! Kan man göra denna kladdkaka dagen innan gästerna kommer?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Kristin
8 years ago

Absolut! Den är nästan godare när den stått över natten i kylskåpet faktiskt. Tag fram ett tag innan den ska serveras bara så att den blir sådär härligt kladdig. Kram! 🙂

Salma
Salma
8 years ago

Kan man byta ut äggen mot något?

Anna-Karin Öhman
Anna-Karin Öhman
8 years ago

Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna-Karin Öhman
8 years ago

Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!

Camilla Löwbom-Tällén
Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla Löwbom-Tällén
8 years ago

Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram

Nästa inlägg

After eight- Kladdkaka

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x