Hej! ♥
Vilken underbar morgon morgon jag har haft.
Jag startar dagarna med att gå ner till bryggan och sitta där en stund med hundarna.
Sedan går vi en promenad innan vi går in och äter frukost.
Det är helt fantastisk. Och vilken vår vi har! Så härligt.
Igår var vi iväg på middag hos “svärmor” och med oss hade vi en ljuvlig kladdkaka med smak av after eight.
Den tänkte jag att ni ska få recept på nu.
Kombinationen After eight och Jordgubbar är oslagbar.
Och just därför toppade jag denna kladdkaka med massa Jordgubbar.
Det var inte alls nödvändigt med glass eller grädde till denna kaka vilket gjorde den till en perfekt gå-bort-kaka.
När jag skar i denna kaka så rann det ut massa smält after eight.
Den blandningen med smält after eight, seg kladdkaka och färska jordgubbar..
Ja, ni förstår nog själva!
After eight- Kladdkaka:
150 g Smör
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
4 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
1 nypa Salt
25 After eight- plattor
–
+ Jordgubbar
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°C och smöra- samt mjöla en springform, 20-22 cm.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker.
Tillsätt sedan kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt och rör ihop en jämn smet.
Rör till sist ner det avsvalnade smöret.
Häll smet i formen så att det täcker botten.
Lägg ut alla after eight- plattor över smeten, på varandra.
Bred sedan ut resten av smeten så att den täcker all after eight.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-20 minuter.
Kakan ska vara kladdig när den kommer ut ur ugnen, men inte “dallring” när du skakar på formen.
Låt kakan svalna i formen innan du tar bort kanten.
LYCKA TILL! ♡
Ser ju så gott ut! Och jag tror att du har väldigt rätt gällande kombinationerna i den här 🙂 Nu vattnas det ordentligt i munnen!
Du är så väldigt duktig på det du gör, Frida! Du får en väldigt bra helhet i dina inlägg. Bra recept, helt underbara bilder och du formulerar dig väldigt bra. Hejja dig! 🙂 Hoppas du har haft en bra påsk.
Tack snälla, rara du! Du gör mig så himla glad!! Kram på dig! :-*
Men!! Vi dör en smula nu, sååå sommar!!! : )
Kram på dig!!
När du tar med dig bakverk, fotar du dom innan eller tar du med grejer och fotar där? Om du fotar där, vad tänkte de du fotat hos första gången du gjorde det? Jag får höra att jag är knäpp bara jag fotar hemma, haha!
Hej! Vad tråkigt.. Vad använder du för form? Väntar du tills kakan blivit någorlunda sval (gärna helt sval) innan du tar bort kanten? Prova att bröa botten ordentligt och sedan smöra- samt klä kanterna med bakplåtspapper. Hoppas det funkar! Kram <3
Hej! Vad tråkigt.. Vad använder du för form? Väntar du tills kakan blivit någorlunda sval (gärna helt sval) innan du tar bort kanten? Prova att bröa botten ordentligt och sedan smöra- samt klä kanterna med bakplåtspapper. Hoppas det funkar! Kram <3
Hej! Vad tråkigt.. Vad använder du för form? Väntar du tills kakan blivit någorlunda sval (gärna helt sval) innan du tar bort kanten? Prova att bröa botten ordentligt och sedan smöra- samt klä kanterna med bakplåtspapper. Hoppas det funkar! Kram <3
Hej! Vad tråkigt.. Vad använder du för form? Väntar du tills kakan blivit någorlunda sval (gärna helt sval) innan du tar bort kanten? Prova att bröa botten ordentligt och sedan smöra- samt klä kanterna med bakplåtspapper. Hoppas det funkar! Kram <3
Hej! Vad tråkigt.. Vad använder du för form? Väntar du tills kakan blivit någorlunda sval (gärna helt sval) innan du tar bort kanten? Prova att bröa botten ordentligt och sedan smöra- samt klä kanterna med bakplåtspapper. Hoppas det funkar! Kram <3
Hej Frida!
Provade denna otroligt goda kladdkaka, gudomligt god smak men konstigt nog (vilket jag aldrig varit med om tidigare när jag gjort någon kladdkaka) var att den brände fast. Det var liksom som om after-eighten och minten stelnat och lagt sig i botten. Gjorde på sättet du beskriver ovan. Har du några tips/knep? 🙂
Tack på förhand.
Är det grader på varmlufts ugn?
Nej, det är vanlig över- och undervärme. 🙂