Oj, det ser ut som en ost… Ha ha! 😀
Idag har jag i alla fall fotat en himmelskt god- och perfekt kladdig Citronkladdkaka.
En kladdkaka som inte alls är sådär himla söt, utan mer syrlig och väldigt fräsch.
Jag bjöd över pappa på en fika idag och nu finns det inte en smula kvar av denna kaka.
Det är ett väldigt gott betyg tycker jag.
Medan jag skriver detta inlägg så står morgondagens kladdkaka i ugnen.
Det gäller att ligga ett steg före hela tiden, för att vara säker på att det blir någon kladdkaka varje dag.
Imorgon ska jag göra resterande 4 kladdkakor då jag i helgen kommer att ägna nästan all min tid åt matbröd och småkakor.
Har lite att uppdatera vad gäller de områdena och så var det ett tag sedan som jag bakade bröd.
Nu ska ni få receptet på denna himmelska kaka. ♥
Citronkladdkaka:
150 g Smör
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
2 Citroner, rivet skal
Saft av 1-2 Citroner, efter smak
1/2 msk Vaniljsocker
2 1/2 dl Vetemjöl
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°C och smöra- samt mjöla en springform, 15 cm.
Smält smöret och ställ det åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker till en jämn smet.
Tillsätt skalet- och saften av citronerna.
Rör sedan ner vaniljsocker och vetemjöl.
Rör till sist ner det smälta smöret.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20-30 minuter.
Kakan ska vara kladdig när det är klar, men inte “dallrig” när du skakar på formen.
LYCKA TILL! ♡
Hej,
Kan man använda flytande smör/margarin?
Hej! Det funkar alldeles säkert! Vet dock inte hur det blir med smaken då jag alltid bakar med smör, men prova! Den enda skillnaden som kan bli är just smaken. Kram! 🙂
Hej Frida!
En intressant och gott recept, ja ska prova det.
Ha en solig dag!
Pablo – http://www.soleado.se
Vad roligt att höra! Tack detsamma 🙂
Hej! Måste testas, visst kan man väl göra den socker och glutenfri (tänker semper glutenfria mjölmix) pga allergi:)?
Nyss hittat hit via instagram och de känns som Guds gåva!! Helvete va duktig du är!! Otroligt fina bilder och recept. Kör just nu 100dagar utan mjöl, socker, salt mm, men om 20 dagar när de är över ser jag verkligen fram emot att testa dina recept!! Du gör ett grymt jobb, keep it up!
Åh, vad glad jag blir! Tack snälla du. Vad duktig du är som klarar dig utan!! Stor kram på dig. <3
Åh, älskar lite syrligt i en kladdkaka. Ser jättegott ut 🙂
Citron kladdkakan står i ugnen, gästerna kommer i eftermiddag. Hoppas det blir gott. Fin blogg.
Åh, vad roligt! Hoppas att ni får en trevlig eftermiddag och att kakan blir god! Tack och Kram! <3
Kakan fick betyg mycket väl godkänd. Tack jag spar receptet.
Allt ser så ljuvligt gott ut! Kan man göra denna kladdkaka dagen innan gästerna kommer?
Absolut! Den är nästan godare när den stått över natten i kylskåpet faktiskt. Tag fram ett tag innan den ska serveras bara så att den blir sådär härligt kladdig. Kram! 🙂
Kan man byta ut äggen mot något?
Kan man byta ut äggen mot något?
Kan man byta ut äggen mot något?
Kan man byta ut äggen mot något?
Kan man byta ut äggen mot något?
Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?
Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!
Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?
Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!
Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?
Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!
Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?
Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!
Ska det verkligen vara en så liten form som 15 cm..?
Hej! Ja, jag använder en 15 cm form för att jag gillar när kakan blir lite tjockare. Men det går givetvis att använda en 20-22 cm också, eller ännu större och dubbla receptet.. 🙂 Kram!
Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂
Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram
Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂
Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram
Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂
Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram
Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂
Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram
Hej denna citron kladdklaka låter och ser jätte god ut så den kommer jag absolut och prova att baka till helgen.
Men funderar kan man lägga på ett marängtäcke ovan på denna kaka? Vad tror du om detta?? så man blandar lite syrligt och sött 🙂
Hej! Det funkar jättebra!! 🙂 Kram