Kladdkakor och Brownies

Snickerskladdkaka

Hej på er!
Idag tänkte jag bjuda er på en ljuuuuvligt god Snickerskladdkaka!


Under detta skal av choklad gömmer sig en kladdig chokladkaka och salta jordnötter i en söt kola. MUMS!


Den biten som ligger ovanpå kakan sitter jag och mumsar på just nu.. Den är livsfarlig.


Ser ni?
Denna måste ni prova i helgen. Ni kommer inte bli besvikna, det lovar jag!

Snickerskladdkaka:
150 g Smör
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
0.5 tsk Salt

2 dl Jordnötter
1 burk karamelliserad mjölk
200 g Choklad

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj- och bröa en springform, 20 cm.
Smält smöret och ställ det åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker.
Tillsätt sedan vaniljsocker, vetemjöl, kakao, salt och det avsvalnade smöret, rör ihop en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i 12 minuter, den ska vara riktigt kladdig.
Ställ kakan i kylskåpet tills den svalnat helt.

Blanda den karamelliserade mjölken med jordnötterna.
När kakan har svalnat – bred kolablandningen på kakan och ställ i frysen 10 minuter.
Smält chokladen under tiden.
Bred ut chokladen jämnt över den kalla kakan och ställ sedan tillbaka den i frysen tills chokladen stelnat.
Förvara sedan kladdkakan i kylskåpet, tag fram ett par minuter innan servering.
Serveras gärna med färska, syrliga bär.

LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
Frida
9 years ago

Hej! Måste bara säga att jag gillar din blogg jättemycket, en av mina inspirationskällor! När jag såg det här receptet typ dog jag, både kladdkaka och snickers är några av mina favoritsaker!! Men ska det vara saltade eller osaltade jordnötter i? Gillar ditt namn föresten 😉

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Frida
9 years ago

Hej Frida! Tack snälla du!! Vad glad jag blir. 🙂
Det spelar ingen större roll, men jag använder saltade just för att det är bryter av den söta kolan på ett bra sätt. Tack detsamma, superfint namn 😉 Kram!

ISA
ISA
9 years ago

Herregud! här går jag alltid in för inspo till min framtida bak-karriär 😉

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  ISA
9 years ago

Jaså? Kul! :-*

Amanda
9 years ago

Jättefin blogg! Går in här väldigt ofta för inspiration till min egen bakblogg.
Är du utbildad eller självlärd?

Amanda
9 years ago

Jättefin blogg! Går in här väldigt ofta för att hitta bra recept, som jag kan inspireras av till min egen bakblogg.
Är du utbildad eller självlärd?

Ida
Ida
8 years ago

Glöm ej att koka den karamelliserade mjölken så att det blev kola! Detta fattade inte jag förrän det var för sent eftersom det momentet inte står med i receptet.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ida
8 years ago

Hej! Karamelliserad mjölk ska EJ kokas då den redan är Kola. Däremot ska KONDENSERAD mjölk kokas! Du måste ha tagit fel och köpt en kondenserad. Kram 🙂

Johanna
Johanna
8 years ago

Går det att använda något annat än jordnötter? Tex om någon är allergisk. Tyckte att receptet lät supersmarrigt så tänkte hoppas att det funkar ändå utan jordnötter? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Johanna
8 years ago

Du kan använda precis vad du vill! 🙂 kram!

Tove
Tove
4 years ago

Hej,
Hur många person är kakan beräknad till?

Allt gott,
Tove

Nästa inlägg

Påskbröd med hårdkokta ägg

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x