Syrliga Citronremmar:
Ingredienser:
10 st gelatinblad
1 dl syrlig lemon curd – recept
3 citroner, rivet skal
3 msk citronsaft
1.5 dl strösocker
0.5 dl sirap, vit
1.5 dl vatten
1.5 dl strösocker
1 citron – endast skal
Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp lemoncurd, citronskal, citronsaft, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma citronblandningen. Häll sedan ut smeten på plåten. Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt torka i rumstemperatur över natten – gärna ett dygn.
Mortla strösocker och citronskal till garnering och häll ut det på ett fat.
Skär godiset (med en vass kniv som du penslat med olja) i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.
Lägg ut Citronremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå torrt i rumstemperatur ca. 1 dygn – gärna längre. Ju längre remmarna får torka desto segare och godare blir de.
* Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning – t.ex en sådan du torkar pasta på.
* Det funkar även att lägga dem luftigt på ett bakgaller.
Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.
De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina – så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet.
Kanske en dum fråga?
Men hur mycket citronsyra och socker ska man blanda ihop?
Det är en smaksak med citronsyran. Men häll upp strösocker på en tallrik, blanda i ca. 1 krm (eller mer) Citronsyra och vänd remmarna i. Det fastnar givetvis ganska mycket socker på remmarna så fyll på om det behövs! Kan inte säga några exakta mått. 🙂 kram!
coolt
Jag ÄLSKAR godisremmar, kan bara tänka mig hur goda dessa är för man gjort de själv. Måste verkligen testa någon gång. 😀
Åh det ser helt himmelskt gott ut!
Det låter helt himmelskt… Jag som är riktigt, riktigt svag för citron…
Om man använder gelatinpulver, hur mycket vatten ska man blanda det med? Antar att eventuella gelatinblad ska kramas ur innan de läggs i den heta kastrullen?
Detta måste jag prova på! Ser ju hur gott ut som helst 🙂
Så fiffigt! Aldrig sett något sånt innan 😀
Wow, vad fina!
Hemgjort är det godaste så dessa ska jag absolut testa!
Ååååååååh!!! Jag som älskar sura remmar! Detta ska läggas på minnet och testas! 🙂
Det där lär man ju pröva någon gång, trodde det skulle vara supersvårt men det verkar inte vara alltför komplicerat.
ser spännande ut =)
Men Allt Godis Producerat I Sverige, Har Ju En Innehållsförteckning? Lätt Som En Plätt Att Lista Ut Vad Allt Innehåller =)
Ser jättegoda ut. Har du provat att göra dem med agar agar?
Så mycket läckert :))
De ser ju verkligen hur goda ut som helst! Skicka mig några på posten är du snäll 😉
Ser verkligen gott ut!
Hur lång tid tar "bakningsprocessen" om man inte räknar med torkningen? Jätte fina remmar och proffsiga foton! 🙂
Ser jättegott ut! Kolla gärna in min nya blogg. Har precis börjat den!
Hej!!! Jag älskar citron och var tvungen att prova dessa, då mina hallonremmar blev mindre lyckade… 🙁
Hällde ut på inoljat bakplåtspapper, och för att de skulle torka ordentligt denna gång lät jag det ligga i ett dygn. Sen skar jag loss remmar och vände i socker o citronsyra och hängde på tork. Men problemet är att sockret smälter bara in i godiset som blir klibbigt….!? Jättekonstigt, smaken i konsistensen på dem är superbra. Har inte skurit ut allt till remmar utan ca 2/3 ligger kvar på bakplåtspapperet, och det verkar inte som att det blir bättre ju längre det ligger och torkar…? Vet du varför sockret bara blir kladdigt? Nu har de första sockrade remmarna legat på tork i mervän ett dygn, och ett dygn på tork innan sockringen..?
Kram
Är väldigt glad att jag hittade din blogg! Tack för att du delar med dig 🙂
Vad glad jag blir! Tack själv snälla du. Kram
tror du att det går och göra utan gelatin? typ agar agar eller något liknande?
Det bara vattnas i munnen av alla bilder! Duktig du är!
Det där låter verkligen jättegott!
Det började vattnas i munnen direkt när jag såg bilderna. Måste testas!
Hej! Hur många remmar blir det ungefär? Ska göra dessa till mina elever 🙂
Åh, vad gott det ser ut.
Tack!!
Hej
2.5 citroner riven skal
Menar du två hela citroner och halva från den tredje?
Hej! Jamen precis! 🙂
Hej! Först, Tack för många goda recept. Undrar hur länge dessa remmar håller,om jag ska Ha till jul exempelvis, när kan jag göra dom så att de håller en stund efter jul? Vill gärna veta samma sak om dina smörkola karameller. 🙂
Mina remmar blev precis som Annikas beskrivning, och åkte tillslut i soporna. Följde receptet helt å hållet. Vad kan ha gått fel?
Hej! Det kan ha varit fuktigt där remmarna fått torka? Ifall detta händer så går det alltid att skölja dem i kallt vatten, låta de torka länge och sedan vända i sockerblandningen för att återigen låta de torka länge. De får inte vidröra varandra och absolut inte rullas ihop innan de torkat helt. 🙂
Kram!
Ser supersmaskigt ut! Jag är lite fundersam på hur länge dessa remmar håller? 🙂 Och ungefär hur många blir det på en sats? 🙂
De håller i vad känns som en evighet! Det beror på hur breda & långa du vill ha de, men säg ca. 25 st. Kram!
Hej!
Hittade det här receptet nyligen och ska försöka mig på det. Men en sak undrar jag och det är citronsaften? Jag kanske har läst förbi det men när ska man ha i saften? Jag antar att det bara är att krama ur citronerna och att det inte är annan saft som krävs? 🙂
Hej! Jag har nog missat att skriva till det i beskrivningen, ska genast in och ändra det. Men citronsaften (ja, från färsk citron) ska kokas upp med övriga ingredienser. 🙂 Kram!
Hej!
Kan man lägga en kökshandduk över dessa på natten när de ligger och torkar eller måste de stå som de är?