Godis

Hemgjorda Godisremmar med Citronsmak

Hemgjorda Godisremmar
Att göra egna Godisremmar är inte alls så svårt som det kan verka. Tvärtom faktiskt så är det lätt som en plätt. Och gott blir det också. Dessa Godisremmar är med smak av syrlig Citron.  Men här nedan finner ni fler remmar i andra smaker:

Syrliga Citronremmar:

Ingredienser:
10 st gelatinblad
1 dl syrlig lemon curd – recept
3 citroner, rivet skal
3 msk citronsaft
1.5 dl strösocker
0.5 dl sirap, vit
1.5 dl vatten

Garnering:
 1.5 dl strösocker
1 citron – endast skal

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp lemoncurd, citronskal, citronsaft, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma citronblandningen.  Häll sedan ut smeten på plåten. Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt torka i rumstemperatur över natten – gärna ett dygn.
Mortla strösocker och citronskal till garnering och häll ut det på ett fat.
Skär godiset (med en vass kniv som du penslat med olja)  i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.
Lägg ut Citronremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå torrt i rumstemperatur ca. 1 dygn – gärna längre. Ju längre remmarna får torka desto segare och godare blir de.

* Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning – t.ex en sådan du torkar pasta på.
* Det funkar även att lägga dem luftigt på ett bakgaller.

Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.
De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina – så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet. 

Hemgjorda Godisremmar
Lycka till med dina Godisremmar. ♥ 
Subscribe
Notify of
guest
40 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Denise
6 years ago

Ser jättegott ut! Kolla gärna in min nya blogg. Har precis börjat den!

Tea
Tea
6 years ago

Det började vattnas i munnen direkt när jag såg bilderna. Måste testas!

Anna Carin
Anna Carin
6 years ago

Ser jättegoda ut. Har du provat att göra dem med agar agar?

B E T T Y
6 years ago

Hur lång tid tar "bakningsprocessen" om man inte räknar med torkningen? Jätte fina remmar och proffsiga foton! 🙂

Sofie
6 years ago

Det bara vattnas i munnen av alla bilder! Duktig du är!

Annika
Annika
6 years ago

Hej!!! Jag älskar citron och var tvungen att prova dessa, då mina hallonremmar blev mindre lyckade… 🙁
Hällde ut på inoljat bakplåtspapper, och för att de skulle torka ordentligt denna gång lät jag det ligga i ett dygn. Sen skar jag loss remmar och vände i socker o citronsyra och hängde på tork. Men problemet är att sockret smälter bara in i godiset som blir klibbigt….!? Jättekonstigt, smaken i konsistensen på dem är superbra. Har inte skurit ut allt till remmar utan ca 2/3 ligger kvar på bakplåtspapperet, och det verkar inte som att det blir bättre ju längre det ligger och torkar…? Vet du varför sockret bara blir kladdigt? Nu har de första sockrade remmarna legat på tork i mervän ett dygn, och ett dygn på tork innan sockringen..?
Kram

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Hemgjort är det godaste så dessa ska jag absolut testa!

G I N A ~
6 years ago

Så fiffigt! Aldrig sett något sånt innan 😀

Anonymous
Anonymous
6 years ago

coolt

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Det där låter verkligen jättegott!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Så mycket läckert :))

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Ser verkligen gott ut!

Frida
Frida
6 years ago

Åh det ser helt himmelskt gott ut!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

De ser ju verkligen hur goda ut som helst! Skicka mig några på posten är du snäll 😉

Ida Martinsson
6 years ago

Ååååååååh!!! Jag som älskar sura remmar! Detta ska läggas på minnet och testas! 🙂

Elin
Elin
6 years ago

Kanske en dum fråga?
Men hur mycket citronsyra och socker ska man blanda ihop?

Anonymous
Reply to  Elin
6 years ago

Det är en smaksak med citronsyran. Men häll upp strösocker på en tallrik, blanda i ca. 1 krm (eller mer) Citronsyra och vänd remmarna i. Det fastnar givetvis ganska mycket socker på remmarna så fyll på om det behövs! Kan inte säga några exakta mått. 🙂 kram!

S
S
6 years ago

Är väldigt glad att jag hittade din blogg! Tack för att du delar med dig 🙂

Anonymous
Reply to  S
6 years ago

Vad glad jag blir! Tack själv snälla du. Kram

danten89
6 years ago

Men Allt Godis Producerat I Sverige, Har Ju En Innehållsförteckning? Lätt Som En Plätt Att Lista Ut Vad Allt Innehåller =)

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Det där lär man ju pröva någon gång, trodde det skulle vara supersvårt men det verkar inte vara alltför komplicerat.

tommy
6 years ago

ser spännande ut =)

Nea
Nea
6 years ago

Jag ÄLSKAR godisremmar, kan bara tänka mig hur goda dessa är för man gjort de själv. Måste verkligen testa någon gång. 😀

Mica
Mica
6 years ago

tror du att det går och göra utan gelatin? typ agar agar eller något liknande?

Eva Sj
Eva Sj
6 years ago

Det låter helt himmelskt… Jag som är riktigt, riktigt svag för citron…
Om man använder gelatinpulver, hur mycket vatten ska man blanda det med? Antar att eventuella gelatinblad ska kramas ur innan de läggs i den heta kastrullen?

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Detta måste jag prova på! Ser ju hur gott ut som helst 🙂

Marja - Baka Sockerfritt
6 years ago

Wow, vad fina!

Josefine
Josefine
6 years ago

Hej! Hur många remmar blir det ungefär? Ska göra dessa till mina elever 🙂

Fru Boholm
6 years ago

Åh, vad gott det ser ut.

Tea
Tea
6 years ago

Tack!!

Aaliyah
Aaliyah
5 years ago

Hej
2.5 citroner riven skal
Menar du två hela citroner och halva från den tredje?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Aaliyah
5 years ago

Hej! Jamen precis! 🙂

Carina
Carina
5 years ago

Hej! Först, Tack för många goda recept. Undrar hur länge dessa remmar håller,om jag ska Ha till jul exempelvis, när kan jag göra dom så att de håller en stund efter jul? Vill gärna veta samma sak om dina smörkola karameller. 🙂

Kstrin
5 years ago

Mina remmar blev precis som Annikas beskrivning, och åkte tillslut i soporna. Följde receptet helt å hållet. Vad kan ha gått fel?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Kstrin
5 years ago

Hej! Det kan ha varit fuktigt där remmarna fått torka? Ifall detta händer så går det alltid att skölja dem i kallt vatten, låta de torka länge och sedan vända i sockerblandningen för att återigen låta de torka länge. De får inte vidröra varandra och absolut inte rullas ihop innan de torkat helt. 🙂
Kram!

Ida
Ida
4 years ago

Ser supersmaskigt ut! Jag är lite fundersam på hur länge dessa remmar håller? 🙂 Och ungefär hur många blir det på en sats? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
4 years ago

De håller i vad känns som en evighet! Det beror på hur breda & långa du vill ha de, men säg ca. 25 st. Kram!

Jennie
Jennie
4 years ago

Hej!
Hittade det här receptet nyligen och ska försöka mig på det. Men en sak undrar jag och det är citronsaften? Jag kanske har läst förbi det men när ska man ha i saften? Jag antar att det bara är att krama ur citronerna och att det inte är annan saft som krävs? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jennie
4 years ago

Hej! Jag har nog missat att skriva till det i beskrivningen, ska genast in och ändra det. Men citronsaften (ja, från färsk citron) ska kokas upp med övriga ingredienser. 🙂 Kram!

Frida
Frida
3 years ago

Hej!
Kan man lägga en kökshandduk över dessa på natten när de ligger och torkar eller måste de stå som de är?

Nästa inlägg

Snickerskladdkaka

40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x