Bröd

Påskbröd med hårdkokta ägg

Hej på er! ♥
Idag ska det handla om ett underbart gott och lite häftigt Påskbröd!
Bilderna är lite tråkiga nu, och det är för att jag har packat ner nästan all rekvisita i kartonger..
Klumpigt av mig, men vi flyttar ju om 5 dagar, så när vi är på plats i Dalarna kan ni vänta er de finaste av bilder.

Ett påskbröd med hårdkokta ägg i/på.
Visst är detta bröd helt perfekt?
Man tar sig en bit bröd och får ett ägg på köpet. Jag älskar det!

Äggen är hårdkokta och redo att bli skalade, och uppätna.
Vem vill inte ha ägg på smörgåsen på påskaftons morgon liksom?
Här slipper man koka äggen, de blir färdiga i ugnen medan brödet gräddas.
Det är så enkelt och smidigt, ni kommer älska det.

Nio personer kan få en rejäl brödbit med ett ägg på, det borde räcka till hela familjen.
Om man är en stor familj får man helt enkelt baka två bröd. 🙂

Påskbröd:
50 g Jäst
5 dl Standardmjölk
1/2 dl Rapsojla
1 msk Salt
12-14 dl Vetemjöl Special
+ 9 Ägg

Garnering:
1 Ägg
Vallmofrö

Gör så här:
Börja med att smula jästen i bunken till din assistent, häll sedan på mjölken och rör tills all jäst löst sig.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg, känn dig fram med vetemjölet.
Låt sedan degen jäsa under bakduk i 1 h.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i tre delar.
Fläta en 3-fläta, lägg över degen på en bakpapperklädd plåt och stoppa sedan ner äggen där de passar.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter, sätt ugnen på 225°C.
Pensla dem färdigjästa degen med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter.
Låt svalna en stund på plåten innan du lyfter över det till ett bakgaller.

LYCKA TILL! ♡

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Våffelglassar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x