Choklad, Kladdkakor och Brownies

Kladdig brownie i ett äggskal

Brownies som bakas i äggskal! Ja, hur påskigt får det egentligen bli? Dessa är roliga att baka tillsammans med familjen och ännu roligare att servera. Lägg dem i en äggkartong med öppningen nedåt, när gästerna sedan ska skala sina ”hårdkokta” ägg så inser se snart att det inte alls är ägg – snarare BROWNIES! SÅ kul! 🙂

Jag bjuder mina nära och kära på brownies i äggskal, kan tro att de skulle älska dem.
Och att de är så enkla att göra är en stor bonus. Det tar lite längre tid än vanliga brownies och det är lite mer pill, men det är inte svårt och det är väl värt ”besväret”.

Ser ni det kladdiga? SÅ gott!
Nu ska ni få receptet på dessa himmelskt goda, äggformade brownies.

Kladdiga brownies i äggskal:
8 äggskal
65 g smör
100 g mjölkchoklad
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao

Gör så här:
Börja med att knacka ett litet hål i botten av alla ägg.
Töm äggen i en skål (två i skålen du ska göra smet i).
Skölj ur äggen och lägg dem i en skål med saltvatten (100g salt på 1 l vatten) i 10 minuter.
Skölj sedan ur säggskalen med kallt vatten.
Häll lite matolja i skalen, håll för hålet med tummen och skaka försiktigt så att hela skalet oljas in.
Häll ut oljan som blev över och ställ äggslaken på ett hushållspapper.

Sätt ugnen på 175°C.
Tag fram en muffinsplåt och aluminuimfolie.
Gör små skålar av folien att lägga i  muffinsplåten så att äggen står stadigt.

Smält sedan smöret och chokladen i en kastrull på svag värme.
Rör ihop ägg och strösocker i en annan bunke och vänd sedan ihop smörblandningen med äggblandningen.
Tillsätt vetemjöl, kakao och salt, rör ihop en jämn smet.
Fyll sedan en spritspåse med smeten.
Ställ äggen i plåten med hålen uppåt och fyll alla skal 3/4.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca.20 minuter.
Det kommer att svämma över lite smet ur äggen, när den smeten ser klar ut (fast med kladdig) så är kakorna klara.
Tag ut ur ugnen och skär bort överflödet.
Låt kakorna svalna.
Serveras med skalet på, var och en får skala sitt ägg vid servering. 

LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ingela
Ingela
8 years ago

Hur litet / stort ska hålet vara ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ingela
8 years ago

Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))

Ingela
Ingela
8 years ago

Hur litet / stort ska hålet vara ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ingela
8 years ago

Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))

Ingela
Ingela
8 years ago

Hur litet / stort ska hålet vara ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ingela
8 years ago

Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))

Ingela
Ingela
8 years ago

Hur litet / stort ska hålet vara ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ingela
8 years ago

Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))

Modellens kokbok
9 years ago

Heh, vilken knasig idé 🙂

Ingela
Ingela
8 years ago

Hur litet / stort ska hålet vara ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ingela
8 years ago

Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))

Lisa
Lisa
6 years ago

Hur får man äggen att stå på plåten utan att välta? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lisa
6 years ago

Hej! Forma små koppar av aluminiumfolie! Kram <3

Annika
Annika
4 years ago

Är dom goda och så?

Nästa inlägg

Nutella- och Dulce de leche- fyllda Kakor

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x