Brownies som bakas i äggskal! Ja, hur påskigt får det egentligen bli? Dessa är roliga att baka tillsammans med familjen och ännu roligare att servera. Lägg dem i en äggkartong med öppningen nedåt, när gästerna sedan ska skala sina ”hårdkokta” ägg så inser se snart att det inte alls är ägg – snarare BROWNIES! SÅ kul! 🙂
Jag bjuder mina nära och kära på brownies i äggskal, kan tro att de skulle älska dem.
Och att de är så enkla att göra är en stor bonus. Det tar lite längre tid än vanliga brownies och det är lite mer pill, men det är inte svårt och det är väl värt ”besväret”.
Ser ni det kladdiga? SÅ gott!
Nu ska ni få receptet på dessa himmelskt goda, äggformade brownies.
Kladdiga brownies i äggskal:
8 äggskal
65 g smör
100 g mjölkchoklad
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
Gör så här:
Börja med att knacka ett litet hål i botten av alla ägg.
Töm äggen i en skål (två i skålen du ska göra smet i).
Skölj ur äggen och lägg dem i en skål med saltvatten (100g salt på 1 l vatten) i 10 minuter.
Skölj sedan ur säggskalen med kallt vatten.
Häll lite matolja i skalen, håll för hålet med tummen och skaka försiktigt så att hela skalet oljas in.
Häll ut oljan som blev över och ställ äggslaken på ett hushållspapper.
–
Sätt ugnen på 175°C.
Tag fram en muffinsplåt och aluminuimfolie.
Gör små skålar av folien att lägga i muffinsplåten så att äggen står stadigt.
–
Smält sedan smöret och chokladen i en kastrull på svag värme.
Rör ihop ägg och strösocker i en annan bunke och vänd sedan ihop smörblandningen med äggblandningen.
Tillsätt vetemjöl, kakao och salt, rör ihop en jämn smet.
Fyll sedan en spritspåse med smeten.
Ställ äggen i plåten med hålen uppåt och fyll alla skal 3/4.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca.20 minuter.
Det kommer att svämma över lite smet ur äggen, när den smeten ser klar ut (fast med kladdig) så är kakorna klara.
Tag ut ur ugnen och skär bort överflödet.
Låt kakorna svalna.
Serveras med skalet på, var och en får skala sitt ägg vid servering.
Hur litet / stort ska hålet vara ?
Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))
Hur litet / stort ska hålet vara ?
Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))
Hur litet / stort ska hålet vara ?
Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))
Hur litet / stort ska hålet vara ?
Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))
Heh, vilken knasig idé 🙂
Hur litet / stort ska hålet vara ?
Lagom stort så att du får i smeten. Som ett pekfinger typ.. :))
Hur får man äggen att stå på plåten utan att välta? 🙂
Hej! Forma små koppar av aluminiumfolie! Kram <3
Är dom goda och så?