Oh, herre jäklar vilka goda kakor jag har bakat!
Gjorde en deg liknande chocolate chip cookies utan chokladbitar i, fyllde min minimuffinsplåt med bollar av degen och gräddade.
Sedan tryckte jag ner ett shotglas i kakorna när de precis var färdiggräddade.
Hålen fyllde jag med Dulce de leche och Nutella. SÅ GOTT!
Nu kan jag faktiskt inte välja vilket som var godast.
Nutella…
… Eller Dulce de leche?
Om jag måste välja så skulle jag nog säga.. Båda! Så himla goda är de.
Nu ska ni få receptet så får vi se vilka ni gillar bäst. ♥
Nutella- och Dulce de leche- fyllda kakor:
150 g Smör
1 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
2 Ägg
1 tsk Vaniljsocker
4.5 dl Vetemjöl
0.5 tsk Bakpulver
+ Nutella
+ Dulce de leche
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en minimuffinsplåt med smör.
Vispa smör, strö- och farinsocker fluffigt.
Vispa ner äggen, ett i taget samt vaniljsocker.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke för sig och rör sedan ner det i äggsmeten.
Arbeta ihop en jämn deg.
Rulla 24 jämnstora bollar av degen och lägg dem i muffinsplåten.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.
Olja in botten av ett shotglas och tryck ner det i varje kaka direkt när de kommit ut ur ugnen.
Fyll sedan med nutella och dulce de leche i formarna, nutella i vissa och dulce de leche i andra.
Eller varför inte någon annan god fyllning?
Strö över lite strössel och hackade hasselnötter – valfritt.
Låt sedan stelna en stund innan du lyfter upp dem ur formarna.
Hej! åh dem ser supergod ut. ska baka dem imorgon. Undrar bara hur man förvarar dem då de är klara?
Jag undrar också hur de ska förvaras 😀
Hej, dum fråga, men vad är dulche leche? 🙂
*nybörjare på bakning*
Missade att kryssa i när jag får svar 🙂
Ingen fråga här inne är för dum. Dulce de leche är Karamelliserad mjölk! Står bland bakprodukterna i affären. 🙂 Kram!