Hallå på er! ♥
Vilket mysigt väder vi har idag. Regn, blåst och lite kallt.
Det är ett väder som passar mig perfekt idag då jag endast ska vara inomhus.
Just nu sitter jag och mumsar på en god, nygräddad kaka och dricker varm choklad.
Har även en gammal favoritfilm på i bakgrunden.
En prinsessas dagbok, det är en riktig feel good- film. Jag älskar den!
Har även två snarkande hundar bredvid mig här i soffan. Så mysigt.
Idag ska ni få ett recept på browniekakor med dulce de leche.
Alltså jag vet inte om jag någonsin har ätit så goda kakor tidigare.
De är sådär barnsligt goda. Olagligt. Typ.
Jag har inte bakat dem för sista gången i alla fall, det är en sak som är säker.
Dessa har placerat sig högt upp på min kak-lista. Om inte högst upp.
En seg, lite kladdig browniekaka med en söt kolakräm och lite havssalt.
Vad mer kan man egentligen begära?
Nu ska ni få receptet på dessa godbitar.
Browniekakor med Dulce de leche:
100 g Smör
200 g Choklad, mörk
3 Ägg
2 dl Strösocker
2 msk Farinsocker
1 3/4 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Salt
+ 100 g Mjölkchoklad, hackad
+ Dulce de leche, en burk
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, rör om tills allt är smält.
Vispa ihop ägg, strö- och farinsocker i en skål.
Tillsätt smörblandningen och vispa ihop en tjock smet.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke för sig och rör sedan ner det i smeten.
Rör ihop en jämn smet och tillsätt sedan mjölkchokladen.
Skeda ut matsked-stora kakor på plåten med bra mellanrum.
Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
Bred dulce de leche på hälften av alla kakor, strö över lite havssalt och tryck sedan ihop med resten av kakorna.
Men asså åhh skojar du med mig vad gott!?
Ska verkligen bakas så fort jag får tid! Längtar efter att få njuta av dessa kakor, haha! Give meee
Går det att använda något annat än Dulce de leche?
Tacksam för snabbt svar!
Hej!
Tror du att man skulle kunna baka denna i en springform, för att ha mera som en tårta? Är den så stabil för att hålla, browniebotten? 🙂
Hej! Det tror jag tyvärr kan bli svårt. Detta är ingen riktig brownie, utan mer tunna browniekakor. Kram.
det enda bra man kan göra i detta väder är ju fika ;))
PRECIS!!!!
Vilken Dulce de leche brukar du köpa?
Hej Frida,
Har du fått något besked än från Hela Sverige Bakar? Jag såg på Instagram att du hade varit på första castingintervjun och det har jag också och sitter otåligt och väntar på att de (förhoppningsvis) ska ringa.
Kakorna ser för övrigt hela galet goda ut 🙂
/Ia
Hej frida! GUD vad goda kakorna ser ut! Vet du vart man köper Dulce de leche? Tror du att man istället för att ha Dulce de leche kan man ha nutella?
Hej! Ja, visst gör de! Det finns att köpa på nästan alla matvarubutiker, heter dock karamelliserad mjölk då. Hittar du inte det så kan du köpa sötad kondenserad mjölk som du kokar i 2-3 timmar så får du dulce de leche/ karamelliserad mjölk! Kram 🙂
[…] goda, definitivt ny favorit här! Både bild och recept är från Söta saker, kolla in där om ni vill hitta många bra […]
Det ser ju helt fantastiskt gott ut! Tänkte bara höra, ungefär hur många kakor blir det av en sats? Ser verkligen fram emot att få bjuda på dessa!
Hej fina Frida! Tror du dessa går att frysa? 🙂 ❤
Hej fina Anna! Absolut, frys de utan fyllning! Bred sedan på fyllningen innan servering 🙂 kram!
Hej går det att frysa kakorna utan problem? 🙂 tacksam för svar
Kakorna går utmärkt att frysa med fyllning!! Fyllningen blir inte stenhård, lite seg bara.
Jag delade även de varma kakorna och la fyllning mellan. Slutresultatet, fler men mindre kakor.
[…] krispiga på ytan och segmjuka i mitten. Receptet är ursprungligen från Fridas bakblogg (hennes Browniekakor), men jag har ändrat det lite. Här har […]
När ska vaniljsocker i?