Kakor, Kladdkakor och Brownies

Browniekakor med Dulce de leche

Hallå på er! ♥
Vilket mysigt väder vi har idag. Regn, blåst och lite kallt.
Det är ett väder som passar mig perfekt idag då jag endast ska vara inomhus.
Just nu sitter jag och mumsar på en god, nygräddad kaka och dricker varm choklad.
Har även en gammal favoritfilm på i bakgrunden.
En prinsessas dagbok, det är en riktig feel good- film. Jag älskar den!
Har även två snarkande hundar bredvid mig här i soffan. Så mysigt.

Idag ska ni få ett recept på browniekakor med dulce de leche.
Alltså jag vet inte om jag någonsin har ätit så goda kakor tidigare.
De är sådär barnsligt goda. Olagligt. Typ.

Jag har inte bakat dem för sista gången i alla fall, det är en sak som är säker.
Dessa har placerat sig högt upp på min kak-lista. Om inte högst upp.

En seg, lite kladdig browniekaka med en söt kolakräm och lite havssalt.
Vad mer kan man egentligen begära?
Nu ska ni få receptet på dessa godbitar.

Browniekakor med Dulce de leche:
100 g Smör
200 g Choklad, mörk
3 Ägg
2 dl Strösocker
2 msk Farinsocker
1 3/4 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Salt
+ 100 g Mjölkchoklad, hackad
+ Dulce de leche, en burk

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, rör om tills allt är smält.
Vispa ihop ägg, strö- och farinsocker i en skål.
Tillsätt smörblandningen och vispa ihop en tjock smet.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke för sig och rör sedan ner det i smeten.
Rör ihop en jämn smet och tillsätt sedan mjölkchokladen.
Skeda ut matsked-stora kakor på plåten med bra mellanrum.
Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
Bred dulce de leche på hälften av alla kakor, strö över lite havssalt och tryck sedan ihop med resten av kakorna.

LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Engla-Maja
9 years ago

Men asså åhh skojar du med mig vad gott!?
Ska verkligen bakas så fort jag får tid! Längtar efter att få njuta av dessa kakor, haha! Give meee

Maja
Maja
9 years ago

Går det att använda något annat än Dulce de leche?
Tacksam för snabbt svar!

Jennifer
Jennifer
9 years ago

Hej!
Tror du att man skulle kunna baka denna i en springform, för att ha mera som en tårta? Är den så stabil för att hålla, browniebotten? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jennifer
9 years ago

Hej! Det tror jag tyvärr kan bli svårt. Detta är ingen riktig brownie, utan mer tunna browniekakor. Kram.

ISA
ISA
9 years ago

det enda bra man kan göra i detta väder är ju fika ;))

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  ISA
9 years ago

PRECIS!!!!

Elin
Elin
9 years ago

Vilken Dulce de leche brukar du köpa?

Ia
Ia
9 years ago

Hej Frida,

Har du fått något besked än från Hela Sverige Bakar? Jag såg på Instagram att du hade varit på första castingintervjun och det har jag också och sitter otåligt och väntar på att de (förhoppningsvis) ska ringa.

Kakorna ser för övrigt hela galet goda ut 🙂

/Ia

nellie
9 years ago

Hej frida! GUD vad goda kakorna ser ut! Vet du vart man köper Dulce de leche? Tror du att man istället för att ha Dulce de leche kan man ha nutella?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  nellie
9 years ago

Hej! Ja, visst gör de! Det finns att köpa på nästan alla matvarubutiker, heter dock karamelliserad mjölk då. Hittar du inte det så kan du köpa sötad kondenserad mjölk som du kokar i 2-3 timmar så får du dulce de leche/ karamelliserad mjölk! Kram 🙂

trackback
9 years ago

[…] goda, definitivt ny favorit här! Både bild och recept är från Söta saker, kolla in där om ni vill hitta många bra […]

Sandra
Sandra
9 years ago

Det ser ju helt fantastiskt gott ut! Tänkte bara höra, ungefär hur många kakor blir det av en sats? Ser verkligen fram emot att få bjuda på dessa!

Anna Bengtsson :)
Anna Bengtsson :)
9 years ago

Hej fina Frida! Tror du dessa går att frysa? 🙂 ❤

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna Bengtsson :)
9 years ago

Hej fina Anna! Absolut, frys de utan fyllning! Bred sedan på fyllningen innan servering 🙂 kram!

Julia
8 years ago

Hej går det att frysa kakorna utan problem? 🙂 tacksam för svar

Maria
Maria
Reply to  Julia
5 years ago

Kakorna går utmärkt att frysa med fyllning!! Fyllningen blir inte stenhård, lite seg bara.

Jag delade även de varma kakorna och la fyllning mellan. Slutresultatet, fler men mindre kakor.

trackback
5 years ago

[…] krispiga på ytan och segmjuka i mitten. Receptet är ursprungligen från Fridas bakblogg (hennes Browniekakor), men jag har ändrat det lite. Här har […]

Marianne Wallnerström
Marianne Wallnerström
4 years ago

När ska vaniljsocker i?

Nästa inlägg

Kladdig brownie i ett äggskal

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x