Här kommer ännu ett recept på Syrliga remmar.
Jag har blivit lite smått beroende av att pyssla ihop dessa i köket. Det är så himla roligt att göra sitt eget godis.
Jag håller på att utöka mina kunskaper inom godistillverkning och är nu inne på hårda karameller.
Ska experimentera ett par gånger till innan jag vill lämna ut receptet här.
Så länge får ni nöja er med Syrliga remmar. De är barnsligt goda!
Om ni vill prova andra smaker på syrliga remmar så kommer länkar här nedan.
Hallonremmar
Citronremmar
Blåbärsremmar
Dessa slåss om första platsen med Blåbärsremmarna.
Nu ska ni få receptet.
Syrliga Limeremmar:
10 st Gelatinblad
1 1/4 dl syrlig Lime curd
4 Lime, rivet skal
1 dl Limesaft, färskpressad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
0.5 dl Vatten
1 tsk Citronsyra
Garnering:
1.5 dl Strösocker
1 krm Citronsyra
Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp Limecurd, skal, limesaft, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma limeblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna svalt i 2-3 dygn.
–
Mortla strösocker och citronsyra till garnering och häll ut det på ett fat.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.
–
Lägg ut Limeremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå svalt i 2 dygn.
Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning.
T.ex en sådan du torkar pasta på.
Det funkar även att lägga dem luftigt på ett bakgaller.. 🙂
När dina remmar har vilat i två dygn så kan du lägga dem i en burk utan lock.
Förvaras torrt och svalt.
Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.
De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina – så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet.
LYCKA TILL! ♡
Hej! Innan, nu har jag uppdaterat receptet!! Kram. <3
Hej!
Använde du din egen lime och lemon curd i citron- samt limeremmarna eller använde du köpt?
Hej! Egen! Sök på lime/lemoncurd i sökfältet här på bloggen så hittar du det. :))
Hej! Innan, nu har jag uppdaterat receptet!! Kram. <3
Hej!
Använde du din egen lime och lemon curd i citron- samt limeremmarna eller använde du köpt?
Hej! Egen! Sök på lime/lemoncurd i sökfältet här på bloggen så hittar du det. :))
Hej! Innan, nu har jag uppdaterat receptet!! Kram. <3
Hej!
Använde du din egen lime och lemon curd i citron- samt limeremmarna eller använde du köpt?
Hej! Egen! Sök på lime/lemoncurd i sökfältet här på bloggen så hittar du det. :))
Hej! Innan, nu har jag uppdaterat receptet!! Kram. <3
Hej!
Använde du din egen lime och lemon curd i citron- samt limeremmarna eller använde du köpt?
Hej! Egen! Sök på lime/lemoncurd i sökfältet här på bloggen så hittar du det. :))
Hej! Innan, nu har jag uppdaterat receptet!! Kram. <3
Hej!
Använde du din egen lime och lemon curd i citron- samt limeremmarna eller använde du köpt?
Hej! Egen! Sök på lime/lemoncurd i sökfältet här på bloggen så hittar du det. :))
Gud så gott! Kul att att du börjat blogga på VR! =)
Supergott! Ja, det är jättekul!
men gud så gött. Visste inte ens man kunde göra sånt där själv. haha!
Åh, det ser helt fantastiskt ut!
Jag undrar bara också om du kan synka din blogg med bloglovin? Brukar följa alla bloggar där genom så,det skulle vara kul om du ville göra det? 🙂
Super kul att du bloggar på VR nu! 🙂
Ser herlig ut! Vart får man köpt citronsyra?
Ser jätte gott ut! Går det att frysa in remmar för att kunna ta fram dom senare till passande tillfällen som vid festmiddagar osv? 🙂
Har testat att göra dessa idag, eller jag började i onsdags. Men de vill inte riktigt torka, är fortfarande väldigt geleaktiga, fundera om jag hade för mycket olja på bakplåtspapperet. Men frågan jag undrar är väl, hur stora plåtar har du? Dina remmar kanske blir tunnare än mina. Eller ska de vara geleaktiga i konsistensen?
Tack för en fin blogg!
Hej! Remmarna är lite geleaktiga i konsistensen. Låt de ligga på bakplåtspapper i 1-2 veckor så får du en perfekt, seg konsistens! Kram 🙂
Hej. Jag som är vegetarian vill inte äta gelatin, har du något tips hur man kan göra dessa utan gelatin. Tack.
Gör man egen curd eller finns det att köpa lime och citroncurd?
Det finns att köpa färdig om du vill ha det. Annars kan du enkelt göra egen också, googla ”Fridas Limecurd” eller ”Fridas Lemoncurd” så kommer det fram recept som är superenkla! Kram 🙂
det ska finnas vegetabilisk gelantin om jag inte minns helt fel
Hej!
Ska man ha strösocker och citronsyra även i smeten eller ska dessa ingredienser bara vara för att doppa remmarna i?
/Amanda
Båda! 🙂 Har inte skrivit några mått på den blandungen du ska doppa dem i. 🙂 Kram!
Hej! Innan, nu har jag uppdaterat receptet!! Kram. <3
Hej!
Använde du din egen lime och lemon curd i citron- samt limeremmarna eller använde du köpt?
Hej! Egen! Sök på lime/lemoncurd i sökfältet här på bloggen så hittar du det. :))
Hej jag hitter inte lime eller lemoncurden.
Hittar inte heller något sökfällt.
Kan du länka här istället.
Hej! Ursäkta, det verkar ha blivit något knasigt med länken. Men här är Curden: http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2017/05/04/lemon-curd/