Hej på er fina ni! ♥
Tusen tack för all respons från Citrusveckan.
Jag älskar “temaveckor” och är så glad att ni också gör det!
Citrusveckan är slut och idag börjar min Nutellavecka här på bloggen.
Jag fick en 5-kilos Nutellaburk av min sambo i september förra året och har fortfarande mer än 3(!) kilo kvar.
Så nu är det dags att försöka göra slut på dessa 3 kg. Först ut är Maränger!
Tusen tack för all respons från Citrusveckan.
Jag älskar “temaveckor” och är så glad att ni också gör det!
Citrusveckan är slut och idag börjar min Nutellavecka här på bloggen.
Jag fick en 5-kilos Nutellaburk av min sambo i september förra året och har fortfarande mer än 3(!) kilo kvar.
Så nu är det dags att försöka göra slut på dessa 3 kg. Först ut är Maränger!
Stora, härliga maränger som har en hård skorpa med segt inkråm som smakar Nutella.
Dessa maränger är verkligen en favorit hos mig. De är SÅ goda!
Dessa maränger är verkligen en favorit hos mig. De är SÅ goda!
Att baka maränger är verkligen roligt. Jag älskar det!
Det är faktiskt inte alls så svårt som jag vet att många tror.
Tipset jag kan ge er är att läsa receptet gärna två eller tre gånger innan ni sätter igång, det är för att ni inte ska missa något viktigt då alla olika moment i marängtillverkning spelar en väldigt stor roll för slutresultatet.
När ni har läst receptet så är det bara att köra på.
Det är faktiskt inte alls så svårt som jag vet att många tror.
Tipset jag kan ge er är att läsa receptet gärna två eller tre gånger innan ni sätter igång, det är för att ni inte ska missa något viktigt då alla olika moment i marängtillverkning spelar en väldigt stor roll för slutresultatet.
När ni har läst receptet så är det bara att köra på.
Jag själv har aldrig tyck om maränger innan.
Jag var ett av få barn på vår gård som inte tyckte om maränger när jag var liten.
Det var först för ca. 1 år sedan som jag började tycka om maränger. Speciellt stora, härligt sega Chokladmaränger.
Och nu skulle jag inte klara mig utan maränger faktiskt. Det är bra att ha hemma när sötsuget bankar på dörren.
Det räcker liksom att endast smaka en liten bit åt gången. På så vis kan en maräng ligga i skafferiet ganska länge.
Jag var ett av få barn på vår gård som inte tyckte om maränger när jag var liten.
Det var först för ca. 1 år sedan som jag började tycka om maränger. Speciellt stora, härligt sega Chokladmaränger.
Och nu skulle jag inte klara mig utan maränger faktiskt. Det är bra att ha hemma när sötsuget bankar på dörren.
Det räcker liksom att endast smaka en liten bit åt gången. På så vis kan en maräng ligga i skafferiet ganska länge.
Nu ska ni få mitt bästa recept på ljuvliga Nutellamaränger.
Nutellamaränger:
6 Äggvitor
3 dl Strösocker
1 dl Nutella
6 Äggvitor
3 dl Strösocker
1 dl Nutella
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 125°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri bunke och sänk ner den i sjudande vatten.
Vispa äggsmeten till den kommer upp i 65°C.
Tag bort bunken från värmen och fortsätt vispa, nu gärna med elvisp eller i en assistent.
Vispa på hög hastighet tills marängen svalnat helt.
Värm nutellan ett par sekunder i micron, så att den blir tunnare.
När marängen är färdigvispad så tillsätter du nutellan.
Vänd försiktigt runt nutellan med en slickepott så att det bildas fina spår av nutella i marängen.
Skeda upp sex stora maränger på plåten med hjälp av två stora skedar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1.5 h.
Marängerna är färdiggräddade när de släpper från bakplåtspappret.
Börja med att sätta ugnen på 125°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri bunke och sänk ner den i sjudande vatten.
Vispa äggsmeten till den kommer upp i 65°C.
Tag bort bunken från värmen och fortsätt vispa, nu gärna med elvisp eller i en assistent.
Vispa på hög hastighet tills marängen svalnat helt.
Värm nutellan ett par sekunder i micron, så att den blir tunnare.
När marängen är färdigvispad så tillsätter du nutellan.
Vänd försiktigt runt nutellan med en slickepott så att det bildas fina spår av nutella i marängen.
Skeda upp sex stora maränger på plåten med hjälp av två stora skedar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1.5 h.
Marängerna är färdiggräddade när de släpper från bakplåtspappret.
LYCKA TILL! ♡
Hej!
Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter myTaste.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!
http://www.mytaste.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.
Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!
För att lägga till din blogg klickar du på http://www.mytaste.se/ga-med-i-matbloggstoppen
Om du har några frågor, maila mig gärna på [email protected].
Med vänlig hälsning,
Emilie
myTaste.se
Hjäällpp, loggade in för att göra din Lemon curd och ser att du lagt upp dom här smarriga sakerna! Nu maste jag göra dom ocksa- hur ska jag hinna .-)
Hej! En fråga kring marängen. Kör du varmluft eller gammal helig ugn? Och varför blir mina maränger vanliga alltså kladdga och inte torra? Tack på förhand 🙂
Alltid vanlig ugn om inte receptet säger annat! Låt de stå kvar i ugnen när du stängt av den. Gärna över natten! Då hinner de torka ganska bra 🙂 Lycka till! Kram
Men gud vilka konstverk!
det där ser läskigt gott ut! ^^
herregud va gott det ser ut! Måste testas att göra!
Wow, det både låter och ser helt AMAZING gott ut =)
Mmmm, det där såg gudomligt gott ut! För mig som älskar både nutella och maränger är det där riktigt farligt att se 😉 Kolla gärna in min nystartade fotoblogg om du har lust! Kram! 🙂
Mmmm, det där såg gudomligt gott ut! För mig som älskar både nutella och maränger är det där riktigt farligt att se 😉 Kolla gärna in min nystartade fotoblogg om du har lust! Kram! 🙂
Mmmm, det där såg gudomligt gott ut! För mig som älskar både nutella och maränger är det där riktigt farligt att se 😉 Kolla gärna in min nystartade fotoblogg om du har lust! Kram! 🙂
Härliga bilder =)
Tack! 🙂
Åh smaskens 🙂 Superfina dina blev.
Åh så gott!
OMG, det så godt ut!!
så smarrigt!
Asså hur KAN NI GÖRA DESSA GODSAKER???
Jag tipsade dig om din blogg, bara ifall du ville veta hihi!
Men mums så goda de ser ut! 😀
Mm..
Gud vad duktig du är! Vilken talang! Blir så sugen!
Oj vad goda de ser ut! Blir nog att baka sådana till sonens 1-årskalas 😀 Tack för receptet!
Vilken fin blogg 🙂 Och wow dom där marrängerna ser helt gudomligt goda ut, kanske ska man pröva baka till min sambo då han älskar nutella 😮 Tack för tipset! Kram
Så mumsigt!!!
ser galet gott ut!
Men ååh! Bästa sambon ju som kommer med så mycket nutella haha? Ser verkligen supergott ut! Du har inte bara goda recept, du har superfina bilder också! Gillar starkt! 🙂
Det ser helt gudomligt gott ut!!!
My gad vad gott det ser ut.
mums
Mums!
Jisses så läckert!
Åååh, fan vad goda dem såg ut då!!
Jäkla skit att man är diabetiker 🙁
Åååh, fan vad goda dem såg ut då!!
Jäkla skit att man är diabetiker 🙁
Åååh, fan vad goda dem såg ut då!!
Jäkla skit att man är diabetiker 🙁
Ser helt fantastiskt ut!!
Ae shit så gott alltså! Var riktigt fina bakverk också 🙂
Åh!!! vad gott
Åh vad gott det låter! Det måste jag verkligen prova! 🙂
Oooooh så gott! Måste prova, men mina blir säkert inte lika fina som dina, haha! 🙂
To die for! 🙂
Och jag som älskar Nutella så mycket!! Åh vad smarrigt det ser ut!
Oj vad det såg gott ut! Det är något jag verkligen ska testa jag som ÄLDKAR nutella!
Ha det fint =)
Ååh vad de ser gott ut!
Ååh vad de ser gott ut!
så gott!! 😀
Åh vilka fina bilder och härligt recept! Ska definitivt testa det här. Har aldrig lyckats med maränger då vi har haft en ugn som knappt fungerat. Men nu med ny ugn så är det massor med grejer jag ska testa! 😀
Tack snälla! Ja, kör påminna med nya ugnen! Lycka till!! Kram 🙂
Åh vad gott det ser ut!!!
åhhhhhhhh nomnomnomnomnomnomnom!
men ÅH vad gott! Jag äger dock varken en rostfri bunke eller en termometer, klarar jag mig ändå? De här vill jag verkligen testa, helst redan ikväll!
Så länge du har en värmetålig bunke som är helt fettfri så går det bra. Ang. termometer, vi alla vet ju att kroppstemperaturen är ca. 37 grader, sedan är det bara tänka hur varmt 65 grader borde vara. Man borde tycka att det bränns en aning, visst? Det kommer gå superbra! Lycka till 🙂
Smarrigt. Men din nutella har gått ut. Vi köpte en 5 kilos nutella i julas och eftersom ingen visste hållbarhets tiden (min man jobbade i en affär som sålde dessa) så kontaktade han företaget nutella i malmö, tre månaders hållbarhet vid öppnad burk. Så du vet ☺
Hej! Min nutellaburk har ett bäst före- datum, så jag är medveten om när den gick ut. Närmare bestämt 29 januari! Men nu är den slut och jag måste köpa en ny!
Hur länge ska maränger vara i ugnen?
Som det står i receptet ska de vara inne i 1.5 h ca. Kram!
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨