Hej på er fina ni! ♥
Tusen tack för all respons från Citrusveckan.
Jag älskar “temaveckor” och är så glad att ni också gör det!
Citrusveckan är slut och idag börjar min Nutellavecka här på bloggen.
Jag fick en 5-kilos Nutellaburk av min sambo i september förra året och har fortfarande mer än 3(!) kilo kvar.
Så nu är det dags att försöka göra slut på dessa 3 kg. Först ut är Maränger!
Tusen tack för all respons från Citrusveckan.
Jag älskar “temaveckor” och är så glad att ni också gör det!
Citrusveckan är slut och idag börjar min Nutellavecka här på bloggen.
Jag fick en 5-kilos Nutellaburk av min sambo i september förra året och har fortfarande mer än 3(!) kilo kvar.
Så nu är det dags att försöka göra slut på dessa 3 kg. Först ut är Maränger!
Stora, härliga maränger som har en hård skorpa med segt inkråm som smakar Nutella.
Dessa maränger är verkligen en favorit hos mig. De är SÅ goda!
Dessa maränger är verkligen en favorit hos mig. De är SÅ goda!
Att baka maränger är verkligen roligt. Jag älskar det!
Det är faktiskt inte alls så svårt som jag vet att många tror.
Tipset jag kan ge er är att läsa receptet gärna två eller tre gånger innan ni sätter igång, det är för att ni inte ska missa något viktigt då alla olika moment i marängtillverkning spelar en väldigt stor roll för slutresultatet.
När ni har läst receptet så är det bara att köra på.
Det är faktiskt inte alls så svårt som jag vet att många tror.
Tipset jag kan ge er är att läsa receptet gärna två eller tre gånger innan ni sätter igång, det är för att ni inte ska missa något viktigt då alla olika moment i marängtillverkning spelar en väldigt stor roll för slutresultatet.
När ni har läst receptet så är det bara att köra på.
Jag själv har aldrig tyck om maränger innan.
Jag var ett av få barn på vår gård som inte tyckte om maränger när jag var liten.
Det var först för ca. 1 år sedan som jag började tycka om maränger. Speciellt stora, härligt sega Chokladmaränger.
Och nu skulle jag inte klara mig utan maränger faktiskt. Det är bra att ha hemma när sötsuget bankar på dörren.
Det räcker liksom att endast smaka en liten bit åt gången. På så vis kan en maräng ligga i skafferiet ganska länge.
Jag var ett av få barn på vår gård som inte tyckte om maränger när jag var liten.
Det var först för ca. 1 år sedan som jag började tycka om maränger. Speciellt stora, härligt sega Chokladmaränger.
Och nu skulle jag inte klara mig utan maränger faktiskt. Det är bra att ha hemma när sötsuget bankar på dörren.
Det räcker liksom att endast smaka en liten bit åt gången. På så vis kan en maräng ligga i skafferiet ganska länge.
Nu ska ni få mitt bästa recept på ljuvliga Nutellamaränger.
Nutellamaränger:
6 Äggvitor
3 dl Strösocker
1 dl Nutella
6 Äggvitor
3 dl Strösocker
1 dl Nutella
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 125°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri bunke och sänk ner den i sjudande vatten.
Vispa äggsmeten till den kommer upp i 65°C.
Tag bort bunken från värmen och fortsätt vispa, nu gärna med elvisp eller i en assistent.
Vispa på hög hastighet tills marängen svalnat helt.
Värm nutellan ett par sekunder i micron, så att den blir tunnare.
När marängen är färdigvispad så tillsätter du nutellan.
Vänd försiktigt runt nutellan med en slickepott så att det bildas fina spår av nutella i marängen.
Skeda upp sex stora maränger på plåten med hjälp av två stora skedar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1.5 h.
Marängerna är färdiggräddade när de släpper från bakplåtspappret.
Börja med att sätta ugnen på 125°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri bunke och sänk ner den i sjudande vatten.
Vispa äggsmeten till den kommer upp i 65°C.
Tag bort bunken från värmen och fortsätt vispa, nu gärna med elvisp eller i en assistent.
Vispa på hög hastighet tills marängen svalnat helt.
Värm nutellan ett par sekunder i micron, så att den blir tunnare.
När marängen är färdigvispad så tillsätter du nutellan.
Vänd försiktigt runt nutellan med en slickepott så att det bildas fina spår av nutella i marängen.
Skeda upp sex stora maränger på plåten med hjälp av två stora skedar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1.5 h.
Marängerna är färdiggräddade när de släpper från bakplåtspappret.
LYCKA TILL! ♡
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨
Åh..så goda de såg ut! Håller precis på med en marängtårta i skrivande stund men några små maränger kunde man ju allt också passa på att göra.. ☺️✨
Så fina! Försökte mig på dessa men misslyckades 🙁 Fick ha dem längre i ugnen för de torkade inte ordentligt (trots potent ugn), sen på eftervärme över natten men på morgonen efter var de fortfarande inte torra så satte på dem lite till. Då blev de tyvärr heltorra istället. De blev heller inte sega eller fluffiga som dina. Blandade i nutellan lite för mycket, kan det vara detta som blev felet?