Tårtor

Limemousse-tårta

Idag är det sista dagen på denna vecka och därmed även sista dagen med temat Citrus.
Det har varit väldigt roligt att dela citrus-recept med er. 
Och om inte jag har helt fel så verkar ni också tycka det?
Sist ut är i alla fall en himmelskt god Limemousse-tårta med anslag av Choklad och Kokos.
 
 
 
Denna Limemousse blev verkligen SÅ god!
Hade jag inte ätit så mycket av den innan jag hällde upp den i formen så skulle nog tårtan ha varit lite högre faktiskt, ha ha..
 
 
Tårtbotten:
3 Ägg
1/4 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
1 dl Kokos, riven
1/2 dl Potatismjöl
1 1/2 dl Farinsocker

Limemousse:
1 dl Strösocker
2 dl Vispgrädde
3 Lime, rivet skal + saft
2.5 tsk Gelatinpulver alt. 5 gelatinblad
2 Äggvita
2 dl Vaniljyoghurt

 
Valfri garnering.
 

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250°C, klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och farinsocker ljust och fluffigt.
Sikta ner potatismjöl, kako och bakpulver.
Häll upp smeten på plåten och bred ut så att hela bakpappret täcks.
Strö över kokosen och grädda sedan i mitten av ugnen i 4-5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett annat bakplåtspapper direkt när den kommer ut ur ugnen, låt svalna.
Tag sedan fram en 2-liters brödform och skär ut 4 st anslag, lika stora som formen.

Skölj limefrukterna noga i ljummet vatten.
Riv skalet fint och pressa till 1 dl Limesaft.
Lägg gelatinpulvret- bladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa äggvitan på låg hastighet tills ett hårt skum bildas.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa, nu på hög hastighet.
Vispa tills det bildas ett blankt, fast skum.
Vispa grädden hårt och rör ner yoghurten, limesaften- och skalet.
Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet.
Ta upp och smält gelatinet i en kastull på svag värme.
Tillsätt lite av moussesmeten och rör om.
Rör ner gelatinblandningen i moussen och rör om.

Klä brödformen med bakplåtspapper.
Häll sedan upp lite mousse i formen och lägg över ett anslag.
Fortsätt sedan med mousse och anslag tills du har använt alla 4.
Täck över med plastfolie och ställ in i kylen över natten, gärna ett dygn.
Stjälp sedan upp på ett fat och drag bort bakplåtspappret.
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SANDRATORN.SE - NYBLIVEN MAMMA!
9 years ago

Men gud, så häftig! 😀

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Den ser så god ut 😉 sparat receptet och skall testa denna i snar framtid!

tommy
9 years ago

såg riktigt gott ut =)

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Åh låter supergod! 🙂

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Ser riktigt gott ut =)

Nästa inlägg

Chocolate chip cookies med vit Choklad & Citron

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x