Maränger

Marängskålar med Lemon Curd

Denna vecka är det Citrus-tema på bloggen.
Jag började faktiskt lite försiktigt redan i fredags med ett recept på Citronsorbet.
Och igår fick ni ett recept på en himmelsk Lemon Curd, och idag kommer ni att få ett recept som kräver just Lemon Curd. 
 
 
 
Idag har jag nämligen fotat mina Marängskålar som jag gjorde sent igår kväll.
Innan fotografering fyllde jag dem med min Lemon Curd.
Dessa små godbitar kommer att ta er till himlen. Söt maräng möter syrlig Lemon Curd.
Ja, ni förstår säkert själva. Himmelskt!
 
 
 
Som många av er säkert redan vet så är Maräng & Lemon Curd en smakkombination som får smaklökarna att dansa i takt.
Ni måste prova dessa innan ni förstår hur ljuvligt det smakar.
 
 
 
Dessa små marängskålar är även väldigt roliga att göra, och inte alls särskilt svåra.
Nu ska ni få receptet!
 
Marängskålar:
4 Äggvitor
1/2 tsk Citronsaft
2 1/2 dl Strösocker

+ Lemon curd som fyllning
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 100°C.
Vispa äggvitorna till ett fast skum i en väl rengjord och torr bunke.
När det bildas spår av vispen så tillsätter du citronsaften.
Vispa sedan ner strösockret lite i taget på hög hastisghet.
Fortsätt vispa och tillsätta socker i ca. 5 minuter.
Marängen är klar om det bildas styva toppar när du lyfter upp vispen.
Sleva ner marängsmeten i en stor spritspåse med valfri (inte för stor) tyll.
Spritsa ut runda plattor, ca. 3-5 cm i diameter.
Spritsa sedan ringar på varandra, som väggar på dessa plattor.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Sätt sedan en sked i springan till ugnsluckan så att fukten kommer ut.
Grädda tills marängerna släpper från pappret 1 1/2 – 2 h.
Låt stå kvar i avstängd ugn över natten.

Fyll sedan med lemoncurd! 
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

SALLY
6 years ago

Ser ju sjuuukt gott ut ! :O

stina liffner
6 years ago

mums, har en fråga jag har bakat citronpaj 2 gånger och maraängen och citronkrämen är jättegod, men jag har inte hittat något bra recept för pajbotten, något tips?

Peasyeasy
6 years ago

Åå vad smart att göra skålar av marängen! Ser så fint ut 🙂

Anonymous
Reply to  Peasyeasy
6 years ago

Tack snälla! 🙂

UBW
UBW
6 years ago

Fin blogg!
kolla gärna in denna blogg för hälso- och skönhetsrelaterade tips.
Tack!

Tea
Tea
6 years ago

Hur många marängskålar blir det med denna statsen? 🙂

Felicia - Konstverk och mammaliv.
6 years ago

Gud så gott! Och fina bilder 😀

Anonymous

Tack snälla! 🙂

Lena
6 years ago

så söta!

Elina
6 years ago

LEMON CUUUUURD <3

Tommy
6 years ago

ser gott ut

Anonymous
Reply to  Tommy
6 years ago

Tack snälla.

Oslofru
6 years ago

Yum <3

Anonymous
Anonymous
6 years ago

mums

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Så roligt att ha hittat din blogg! Tack för vackra och inspirerande inlägg

Bintan
6 years ago

Men åh! Hur gott såg inte det där ut så! Det vattnas ju i munnen på mig:-) tror säker att det är jätte smartigt!
Synd bara att jag suger på att baka. Jag har svårt att tro att jag skulle kunna lyckas med det där 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Ja, visst tar det en stund. Vad roligt! Är de små får man ta två.. 🙂
Hoppas att släkten ska gilla dem. Ha en härlig påsk. Stor kram <3

Nästa inlägg

Lemon curd

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x