



Tänka sig att det godaste godiset gör man själv.
Det är väldigt enkelt, man vet vad godiset innehåller och det smakar väldigt gott.
Och så är det även otroligt roligt att baka sitt eget godis!
Det är en lyx, som vi kanske inte unnar oss så himla ofta? ♥

180 g Hallon, frysta
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra
Garnering:
1.5 dl Strösocker
1 krm Citronsyra
Gör så här:
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna i rumstemperatur i 2 h (helst över natten).
–
Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.

Underbart recept! Är veg, men det lär väl funka med agar agar också 🙂
Skulle vilja pröva med agar agar också
Kul, måste testa detta! Trodde det skulle vara jättesvårt men det verkar ju inte så komplicerat!
Nästan så att man blir lite sugen på att prova receptet!
Men så enkelt måste absolut testas. Måste ju även en nöt som klara av hihi
jag är oxå vegetarian. Ska prova med vegetariskt gelantin
Skrev ner receptet – detta måste ju prövas!
Har skrivit ner receptet, detta måste provas till helgen! Tack så mycket!
åhh, mums! 🙂
Wow, ser supergott ut. Jag som älskar surt!
Gjorde dessa ikväll, utan citronsyra, men när ja rullade dom i sockret så smälte det efter en stund o de blev en enda röra!!… :/
Ser otroligt gott nu! Detta ska jag nog testa 🙂
Det här ska jag göra i helgen. Aldrig tänkt på att man kan göra den här typen av julgodis.
Oj, det är nog inte så svårt som man tror.. Ska nog testas 🙂 Återkommer med resultat 😉
Gud vad smart! 🙂
otroligt snygga, dom ser ju köpa ut! Perfekt tips!
Fyfan vad fantastiskt! Ska testa med alla bär jag kan komma på..
Detta ska absolut provas!
Vart köper jag citronsyra?
På mataffären! Står bland kryddorna 🙂
Åh vad gott! Det måste jag prova någon gång!
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂
mitt favoritgodis! Måste testa göra detta:D
Oj vad gott det där såg ut! Älskar hallon så det låter som något för mig 🙂 Tror du det funkar med typ pektin eller vegegel?
Gjorde dessa ikväll & men sockret smälter nästan direkt & de blir väldigt kladdiga. Konsistensen är väldigt olik de i butik, mer som marmeladgodis.
Ska det vara så lr har jag misslyckats & hur bör de förvaras då sockret smälter direkt?
Det där måste jag testa! Tack för recept 🙂
Jag gjorde dessa igår och dom blev jättebra. Jag förvarade dom i en låda och idag när jag kollade har det blivit massa vätska runt dom. Vad gjorde jag för fel?
Man ska inte stänga in dessa remmar. Ska skriva till det i receptet! Rulla i socker igen och förvara i en burk/låda utan lock i rumstemperatur. 🙂
Men Gud! Ser verkligen grymt gott ut!!
Ser riktigt goda ut! Kika gärna inpå min blogg: missthildis.blogg.se
Ser riktigt goda ut! Kika gärna inpå min blogg: missthildis.blogg.se
Vad kan man ha i om man vill göra med ex lakritspulver. Jag menar istället för en dl hallon puré? ??
Jag hade inga problem med att dom var blöta. Dock smakar dom inte som hallonremmarna du köper i affären. Mycket söt-sliskigare och sockret knastrar när man tuggar. Usch, kan tyvärr inte rekommendera detta recept till någon.
Testade receptet igår och det fungerade alldeles ypperligt tills jag skulle lägga på sockre. Efter en stund med socker på rann de typ ut och blev Hur kletiga som helst har du någon idé vart jag gjorde fel och går det rädda det jag inte lagt socker på än?:)
Vad mysigt det ser ut
De ser ju jättegoda ut!
hoppas du är ok med att jag delade din länk och recept på FB.. Du de bäst BTW :k)
Absolut! Tack söta du. Kram och God Jul! 🙂
Tack Frida för ett fantastiskt och skitcoolt recept på eget godis! Allt funkade jättebra och hade inga problem med rullningen av socker. Vi lät den stå över natten vilket kanske ger bättre resultat? Oavsett vilket, så ni som misslyckades – gör om,det är SÅ värt det när de är klara!
Mina blev perfekta! Lät de torka i en bra bit över ett dygn innan jag skar och vände i sockret och citronsyran…hade i lite mer citronsyra…gillar suuuurt! Tror felet många gör är att inte orka vänta tills det är helt torrt. Gör det, och belöningen blir stor! De blir sega och goda, inte alls " marmeladiga".
Nu testar jag med malen turkisk peppar i…Hallonlakrits hoppas jag. Ska bli spännande!
Tack för smarrigt recept, urgoda ju, svårt att låta bli dem bara.
Tänkte bara tipsa om att byta ut den vita sirapen mot muscovadosirap (finns bland övriga sirapssorter i affären) den ger en lätt lakritssmak, jättegott.
Remmarna blir bara aningen mörkare till färgen men fortfarande röda.
Hej, du!
Nu har jag tittat igenom dina kategorier och klarar mig inte längre – JAG MÅSTE TESTA NÅGOT!
Detta receptet går inte med gelatinpulver, va?
Vad go du är!! 🙂 detta recept går att göra med gelatinpulver! Byt ut till rätt mängd bara. Kram 🙂
Testade dessa idag. Vart helt suveräna!
Imorn ska jag även testa citronremmarna. Tack för en 10/10 recept