Dumlechips är så enkelt som att du gräddar dumlekolor i ugnen. Det är allt. De flyter ut och blir till krispiga chips. Strössla över hackade, salta jordnötter så blir det ljuvligt gott!
Sega Dumlechips med Jordnötter:
Ingredienser:
10 dumlekolor
0.5 dl salta jordnötter
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 165°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Tag av pappret från dumlekolorna och lägg kolorna på plåten. Grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 minuter, tills de blivit helt platta.
Hacka under tiden jordnötterna fint. Tag ut plåten ur ugnen och strö genast över hackade jordnötter. Låt sedan svalna helt innan du flyttar chipsen från plåten.
Sådana här Dumlechips kommer mina nära och kära att få i små presentpåsar av cellofan i jul. Jag vet att dessa dumlechips kommer att bli väldigt uppskattade.
Ni måste prova! ♥
Ser jättegott ut. Måste prova. Var finns de söta små påsarna?
Klibbar de ihop om man lägger dem tillsammans i en burk?
Ser jättegoda ut! De ska testas!
Lät hur gott som helst!:)
Detta ska jag absolut test nu på en gång. Gud vilken bra idé att kunna ge bort åt någon.
Problemet är väl hur man ska förvara dom utan att dom fastnar i varandra.
Dessa måste jag bara göra !!
Mina 2 favoritsaker i ett godis 🙂
Läckert! Gör du egna cellofanpåsar eller var köper du dom? 🙂 Tycker att det är så svårt att hitta.
Grym blogg! Älskar bilderna, finns så mycket inspiration att hämta.
Ibland kan det enklaste också vara det godaste =D
Mums så gott
Hej Frida! Det är jag som kommenterade ett av dina inlägg förut på instagram och frågade om du kunde säga namnet på din blogg<3 Jag ville bara säga att jag redan ÄLSKAR dig blogg! Den är så bra och smarrig! Jag kommer definitivt att baka en massa saker av dina recept. Förresten, dumlechipsen såg såå goda ut! <3
Vad glad jag blir! Tack snälla du. Jag gör allt jag kan för att försöka hinna med att svara på alla kommentarer både på bloggen och instagram. Kram på dig! 🙂
ser goda ut ;D
Du har lite måndagskärlek i min blogg!
Kram Karin
Är det 150 grader i varmluftsugn eller i vanlig ugn?
Jag tror inte jag har ätit godare godis nån gång!
Kommer definitivt göras många gånger både till jul och innan jul. En fråga bara hur förvarar du dem??
Gud va gott ! Det måste jag testa 🙂
Supergott! Det tycker jag att du ska göra! 🙂
Försökte mig på de här ikväll men dumlen fastnade på baksidan av skeden så det blev skräp av alltihop 🙁 Synd, för de verkar jättegoda! Har du någon aning om vad jag kan göra för att undvika att de fastnar? Kanske har jag inne de i ugnen för länge/varit för snabb på att skeda efter jag tagit ut de ur ugnen/borde använda en varm sked eller något..? Tips mottages gärna!
Kram!