Godis

Sura Hallonremmar

 

 
I dagens lucka kommer jag att dela med mig av ett favoritrecept på gott, hemgjort Julgodis..
 
 
 
Nämligen Sura Hallonremmar.
Tänka sig att det godaste godiset gör man själv.
Det är väldigt enkelt, man vet vad godiset innehåller och det smakar väldigt gott.
Och så är det även otroligt roligt att baka sitt eget godis!
Det är en lyx, som vi kanske inte unnar oss så himla ofta? ♥
 
 
 
 
Sura Hallonremmar:
180 g Hallon, frysta
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
 1.5 dl Strösocker
1 krm Citronsyra

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna i rumstemperatur i 2 h (helst över natten).

Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.

Förvara remmarna i en stor burk utan lock i rumstemperatur. 

 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
 
Subscribe
Notify of
guest
78 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sanne
Sanne
5 years ago

Hur lång är hållbarheten på remmarna?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sanne
5 years ago

De håller länge, länge. Jag har haft remmar ”på prov” i 2 månader och de skulle klara sig längre ändå utan problem! Vet du? De var som allra godast efter 2 månader, då var de sådär riktigt sega! 🙂 Kram!

Martin
Martin
5 years ago

Jag har gjort två satser, den första ”smälte” när jag strödde på blandningen med socker och citronsyra. Men jag insåg att jag hade lagt dem att svalna på balkongen i kylan, där tror jag problemet var. Andra satsen lät jag torka i rumstemperatur och dom blev jättebra. Och nu e månad senare har dom blivit ännu bättre och godare.. Det är precis som att dom måste torka ut ordentligt efter att man rullat dem i sockerblandningen 🙂

Ska prova göra andra sorter längre fram.. =)

Sanne
Sanne
5 years ago

Hur lång är hållbarheten på remmarna?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sanne
5 years ago

De håller länge, länge. Jag har haft remmar ”på prov” i 2 månader och de skulle klara sig längre ändå utan problem! Vet du? De var som allra godast efter 2 månader, då var de sådär riktigt sega! 🙂 Kram!

Martin
Martin
5 years ago

Jag har gjort två satser, den första ”smälte” när jag strödde på blandningen med socker och citronsyra. Men jag insåg att jag hade lagt dem att svalna på balkongen i kylan, där tror jag problemet var. Andra satsen lät jag torka i rumstemperatur och dom blev jättebra. Och nu e månad senare har dom blivit ännu bättre och godare.. Det är precis som att dom måste torka ut ordentligt efter att man rullat dem i sockerblandningen 🙂

Ska prova göra andra sorter längre fram.. =)

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Vad kan man ha i om man vill göra med ex lakritspulver. Jag menar istället för en dl hallon puré? ??

Lina
6 years ago

Det där måste jag testa! Tack för recept 🙂

Emmi - explorista.se
6 years ago

Kul, måste testa detta! Trodde det skulle vara jättesvårt men det verkar ju inte så komplicerat!

Ella
6 years ago

Åh vad gott! Det måste jag prova någon gång!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Skulle vilja pröva med agar agar också

Kajsa
6 years ago

Nästan så att man blir lite sugen på att prova receptet!

Amanda Lengqvist
Amanda Lengqvist
6 years ago

Skrev ner receptet – detta måste ju prövas!

Frida Gerebrink
6 years ago

Oj, det är nog inte så svårt som man tror.. Ska nog testas 🙂 Återkommer med resultat 😉

Therese Stark
Therese Stark
6 years ago

hoppas du är ok med att jag delade din länk och recept på FB.. Du de bäst BTW :k)

Anonymous
Reply to  Therese Stark
6 years ago

Absolut! Tack söta du. Kram och God Jul! 🙂

Britta Johansson
Britta Johansson
6 years ago

Mina blev perfekta! Lät de torka i en bra bit över ett dygn innan jag skar och vände i sockret och citronsyran…hade i lite mer citronsyra…gillar suuuurt! Tror felet många gör är att inte orka vänta tills det är helt torrt. Gör det, och belöningen blir stor! De blir sega och goda, inte alls " marmeladiga".
Nu testar jag med malen turkisk peppar i…Hallonlakrits hoppas jag. Ska bli spännande!

Anna Carlson
Anna Carlson
6 years ago

jag är oxå vegetarian. Ska prova med vegetariskt gelantin

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Vad mysigt det ser ut

Anna
6 years ago

Detta ska absolut provas!
Vart köper jag citronsyra?

Anonymous
Reply to  Anna
6 years ago

På mataffären! Står bland kryddorna 🙂

victoria
6 years ago

Fyfan vad fantastiskt! Ska testa med alla bär jag kan komma på..

Linda.K
Linda.K
6 years ago

Jag hade inga problem med att dom var blöta. Dock smakar dom inte som hallonremmarna du köper i affären. Mycket söt-sliskigare och sockret knastrar när man tuggar. Usch, kan tyvärr inte rekommendera detta recept till någon.

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
6 years ago

Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂

Rickard Cedergren
Rickard Cedergren
6 years ago

Det här ska jag göra i helgen. Aldrig tänkt på att man kan göra den här typen av julgodis.

Fröken.A
6 years ago

Men Gud! Ser verkligen grymt gott ut!!

Jossi
Jossi
6 years ago

Har skrivit ner receptet, detta måste provas till helgen! Tack så mycket!

Liborius
6 years ago

mitt favoritgodis! Måste testa göra detta:D

Amanda♥
6 years ago

De ser ju jättegoda ut!

Beatrice - Julkalender
6 years ago

Gud vad smart! 🙂

Elin
Elin
6 years ago

Jag gjorde dessa igår och dom blev jättebra. Jag förvarade dom i en låda och idag när jag kollade har det blivit massa vätska runt dom. Vad gjorde jag för fel?

Anonymous
Reply to  Elin
6 years ago

Man ska inte stänga in dessa remmar. Ska skriva till det i receptet! Rulla i socker igen och förvara i en burk/låda utan lock i rumstemperatur. 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Testade receptet igår och det fungerade alldeles ypperligt tills jag skulle lägga på sockre. Efter en stund med socker på rann de typ ut och blev Hur kletiga som helst har du någon idé vart jag gjorde fel och går det rädda det jag inte lagt socker på än?:)

Peasyeasy
6 years ago

Oj vad gott det där såg ut! Älskar hallon så det låter som något för mig 🙂 Tror du det funkar med typ pektin eller vegegel?

miia
miia
6 years ago

Gjorde dessa ikväll, utan citronsyra, men när ja rullade dom i sockret så smälte det efter en stund o de blev en enda röra!!… :/

ɑ n n i k ɑ
6 years ago

åhh, mums! 🙂

Lina
6 years ago

Men så enkelt måste absolut testas. Måste ju även en nöt som klara av hihi

stina liffner
6 years ago

otroligt snygga, dom ser ju köpa ut! Perfekt tips!

Mathilda
6 years ago

Ser riktigt goda ut! Kika gärna inpå min blogg: missthildis.blogg.se

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Tack Frida för ett fantastiskt och skitcoolt recept på eget godis! Allt funkade jättebra och hade inga problem med rullningen av socker. Vi lät den stå över natten vilket kanske ger bättre resultat? Oavsett vilket, så ni som misslyckades – gör om,det är SÅ värt det när de är klara!

Angelica Levin
Angelica Levin
6 years ago

Ser otroligt gott nu! Detta ska jag nog testa 🙂

Carro
Carro
6 years ago

Underbart recept! Är veg, men det lär väl funka med agar agar också 🙂

Mathilda
6 years ago

Ser riktigt goda ut! Kika gärna inpå min blogg: missthildis.blogg.se

Hanna
Hanna
6 years ago

Gjorde dessa ikväll & men sockret smälter nästan direkt & de blir väldigt kladdiga. Konsistensen är väldigt olik de i butik, mer som marmeladgodis.
Ska det vara så lr har jag misslyckats & hur bör de förvaras då sockret smälter direkt?

Elsa
Elsa
6 years ago

Wow, ser supergott ut. Jag som älskar surt!

Sanne
Sanne
5 years ago

Hur lång är hållbarheten på remmarna?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sanne
5 years ago

De håller länge, länge. Jag har haft remmar ”på prov” i 2 månader och de skulle klara sig längre ändå utan problem! Vet du? De var som allra godast efter 2 månader, då var de sådär riktigt sega! 🙂 Kram!

Martin
Martin
5 years ago

Jag har gjort två satser, den första ”smälte” när jag strödde på blandningen med socker och citronsyra. Men jag insåg att jag hade lagt dem att svalna på balkongen i kylan, där tror jag problemet var. Andra satsen lät jag torka i rumstemperatur och dom blev jättebra. Och nu e månad senare har dom blivit ännu bättre och godare.. Det är precis som att dom måste torka ut ordentligt efter att man rullat dem i sockerblandningen 🙂

Ska prova göra andra sorter längre fram.. =)

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
6 years ago

Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
6 years ago

Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
6 years ago

Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
6 years ago

Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
6 years ago

Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
6 years ago

Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
6 years ago

Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
6 years ago

Låter skit gott! Är dock diabetiker… Men det verkar inte vara sååå överdrivet mycket socker i så 🙂

Nästa inlägg

Sega Dumlechips med Jordnötter

78
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x