Hej på er!
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Jag har haft fullt upp och inte haft tid till varken bakning eller bloggning. Men nu har det lugnat sig lite och jag är i full gång med bakningen. Ugnen går varm vill jag lova.
Igår bakade jag knäckebröd. De blev otroligt goda och det bästa är att de är så enkla att svänga ihop.
Idag tänkte jag dela med mig av receptet till er innan jag går ut i köket igen för att kolla till min kakdeg.
Igår bakade jag knäckebröd. De blev otroligt goda och det bästa är att de är så enkla att svänga ihop.
Idag tänkte jag dela med mig av receptet till er innan jag går ut i köket igen för att kolla till min kakdeg.
Knäckebröd:
25 g Jäst
2 dl Mjölk
2 tsk Sirap, ljus
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Vetemjöl
2 dl Rågmjöl
2 krm Salt
25 g Jäst
2 dl Mjölk
2 tsk Sirap, ljus
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Vetemjöl
2 dl Rågmjöl
2 krm Salt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37°C och häll den sedan över jästen.
Rör om tills all jäst löst sig.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
–
Sätt ugnen på 250°C.
Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord.
Kavla ut degen tunt och kavla sedan med en kruskavel.
Stansa ut valfria former och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
–
Knäckebrödet kommer vara lika stort efter gräddningen som det är innan, så du väljer själv vilken storlek du vill att dina knäckebröd ska ha. Det som händer storleksmässigt är att det blir lite tjockare.
–
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Låt knäckebrödet svalna/torka på galler.
Serveras gärna med hemgjord färskoströra och lite linfrön.
Kan även knyta ett snöre runt dem och ge bort till en vän. Det är en väldigt uppskattad och lyxig present!
LYCKA TILL! ♡
gah, så gott det ser ut
ser gott ut
super gott 🙂 men mitt blev lite mjukt/segt och inte sådär hårt som knäckebröd vanligtvis är. ska de va så eller har jag gjort för tjocka? 🙂