Hej på er!
Vilket underbart väder denna onsdag bjuder på. Strålande sol och klarblå himmel med friska vindar. Fantastiskt!
Och så sitter jag inne, framför datorn istället för att vara ute. Jag ska uppdatera bloggen, skicka lite mail och sedan ge mig ut på en långpromenad med vovven. Medan jag uppdaterar bloggen sitter jag och mumsar på en av de kakor ni ser på bilden. De är himmelskt goda och det är omöjligt att endast ta en..
Vilket underbart väder denna onsdag bjuder på. Strålande sol och klarblå himmel med friska vindar. Fantastiskt!
Och så sitter jag inne, framför datorn istället för att vara ute. Jag ska uppdatera bloggen, skicka lite mail och sedan ge mig ut på en långpromenad med vovven. Medan jag uppdaterar bloggen sitter jag och mumsar på en av de kakor ni ser på bilden. De är himmelskt goda och det är omöjligt att endast ta en..
Ingredienser:
100 g Choklad, mörk
100 g Choklad, mörk
30 g Smör
1 Ägg
100 g Kondenserad mjölk, sötad
1/2 tsk Vaniljsocker
110 g Mjöl
3/4 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
50 g Choklad, vit
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 180°C.
Smält sedan ihop smöret och den mörka chokladen över ett vattenbad.
Tag bort från värmen och låt svalna innan du tillsätt den kondenserade mjölken.
Börja med att sätta ugnen på 180°C.
Smält sedan ihop smöret och den mörka chokladen över ett vattenbad.
Tag bort från värmen och låt svalna innan du tillsätt den kondenserade mjölken.
Arbeta in resten av ingredienserna och jobba ihop till en smidig deg.
Hacka den vita chokladen och arbeta in den i degen.
Rulla bollar av degen och lätt på en plåt med bakplåtspapper, platta till bollarna med lätt hand.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Rulla bollar av degen och lätt på en plåt med bakplåtspapper, platta till bollarna med lätt hand.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
LYCKA TILL! ♡
Ser supergott ut, men jag har några frågor 🙂
Det står att man ska smälta chokladen, är det både den vita och den mörka då? För jag får inte riktigt ihop var dom vita delarna kommer ifrån på dom färdiga kakorna. Tycker det känns som att den vita chokladen är nerhackad mot slutet, men vad vet jag 🙂 Ska gå och handla ingredienser senare så jag kan baka dom för dom ser verkligen goda ut 🙂
Hej! Jag ber om ursäkt att jag skrivit otydligt.. Ska genast ändra i texten! Det är den mörka chokladen som ska smältas, och den vita ska hackas ner! Hoppas det ska smaka. Kram på dig. 🙂
Ska nog testa göra dem! Vet du om de funkar att frysa? 🙂
De går att frysa! 🙂
Hittade din sida häromdagen, så inspirerande! Hur många kakor blir det enligt det här receptet?
Hittade din sida häromdagen, så inspirerande! Hur många kakor blir det enligt det här receptet?
Hej!
Gjorde precis de här kakorna, de ser ju så himla goda ut. Tyvärr fick jag inte alls till det 🙁 Gjorde först som det står i receptet, men jag fick ingen smidig deg utan mer en lös smet. Hade därför i mer mjöl, krävdes ganska mycket för att få en deg som det gick att rulla bollar av. Jag fick grädda dem längre än vad som stod, men resultatet blev inte gott och det var fortfarande deg inuti kakan. Vad kan jag ha gjort för fel? Stämmer mjölmängden? Ska den kondenserade mjölken kokas först? Hoppas du kan ge mig några bra tips för jag skulle vilja prova en gång till! Tack!