Hej på er!
Nu är hösten verkligen här. Det kände jag när jag var ute på morgonpromenaden med Wille.
Jag är en höstmänniska. Sommar i all ära, men när det kommer till kläder så gillar jag hösten mer.
Snygga jeans och stickade, mysiga pullovers. Ja, efter den supervarma sommaren med klänningar och bara ben är jag verkligen redo för hösten, tända ljus och varm choklad.
Och på tal om Choklad! Igår bakade jag Vetebröd med Nutella. Jag gjorde det mest för att prova på nya tekniker. Och de blev inte bara vackra, utan himmelskt goda också.
Nu är hösten verkligen här. Det kände jag när jag var ute på morgonpromenaden med Wille.
Jag är en höstmänniska. Sommar i all ära, men när det kommer till kläder så gillar jag hösten mer.
Snygga jeans och stickade, mysiga pullovers. Ja, efter den supervarma sommaren med klänningar och bara ben är jag verkligen redo för hösten, tända ljus och varm choklad.
Och på tal om Choklad! Igår bakade jag Vetebröd med Nutella. Jag gjorde det mest för att prova på nya tekniker. Och de blev inte bara vackra, utan himmelskt goda också.
Jag tänkte visa er steg för steg- bilder samt försöka beskriva på bästa sätt hur ni ska gå tillväga.
Börja med att göra en vanlig Vetedeg.
Du ska arbeta med degen innan den ska jäsa.
Börja med att ta en del av degen och kavla ut den ganska tunt på mjölat bakbord.
Tag sedan botten av en springform och lägg på degen, tryck till lite lätt och lyft sedan bort den.
När du fått ett märke efter botten så ska du bre på nutella i hela cirkeln.
Börja med att ta en del av degen och kavla ut den ganska tunt på mjölat bakbord.
Tag sedan botten av en springform och lägg på degen, tryck till lite lätt och lyft sedan bort den.
När du fått ett märke efter botten så ska du bre på nutella i hela cirkeln.
Lägg sedan på en till utkavlad degbit och gör samma sak med botten av formen.
Upprepa detta en gång till efter det här.
Upprepa detta en gång till efter det här.
Lägg på sista (4e) degbiten som du, även den, kavlat ut tunt.
Skär sedan efter kanten av bottenplattan, så att du får ut cirkeln med nutellafyllningen.
Tag sedan något runt, t ex. ett glas och tryck lite lätt i mitten.
Börja sedan skära två snitt som på bilden ovan ↑.
Skär sedan efter kanten av bottenplattan, så att du får ut cirkeln med nutellafyllningen.
Tag sedan något runt, t ex. ett glas och tryck lite lätt i mitten.
Börja sedan skära två snitt som på bilden ovan ↑.
Fortsätt med att skära snitt så som jag gjort på bilderna ovan.
Om du använder botten av en stor springform så ska du skära dubbelt så många snitt.
Alltså dela alla ännu en gång, så att du får 16 “remsor”.
Jag använde botten av en liten springform och nöjde mig därför med åtta remsor.
När du har skurit alla snitt så tar du upp två remsor i taget och vrider dem två varv var åt ett varsitt håll.
Den remsan du har i höger hand ska du vrida två varv åt höger, och den du har i vänster han ska du vrida två varv åt vänster. Vik in kanterna på varje remsa lite grann. Låt jäsa i 30-40 minuter.
Pensla med lätt uppvispad äggvita och grädda sedan i mitten av ugnen på 225°C, tills den fått en gyllenbrun färg.
Om du använder botten av en stor springform så ska du skära dubbelt så många snitt.
Alltså dela alla ännu en gång, så att du får 16 “remsor”.
Jag använde botten av en liten springform och nöjde mig därför med åtta remsor.
När du har skurit alla snitt så tar du upp två remsor i taget och vrider dem två varv var åt ett varsitt håll.
Den remsan du har i höger hand ska du vrida två varv åt höger, och den du har i vänster han ska du vrida två varv åt vänster. Vik in kanterna på varje remsa lite grann. Låt jäsa i 30-40 minuter.
Pensla med lätt uppvispad äggvita och grädda sedan i mitten av ugnen på 225°C, tills den fått en gyllenbrun färg.
Pudra lite florsocker över innan servering.
Vetelängden gör du genom att kavla ut en deg till en stor rektangel, som när du gör “vanliga” bullar.
Bred över nutella och rulla ihop.
Skär sedan rakt igenom hela rullen så att den blir två delar (bilden uppe till höger).
Fläta ihop båda delarna och tryck ihop kanterna.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 225°C tills den fått en gyllenbrun färg.
Bred över nutella och rulla ihop.
Skär sedan rakt igenom hela rullen så att den blir två delar (bilden uppe till höger).
Fläta ihop båda delarna och tryck ihop kanterna.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 225°C tills den fått en gyllenbrun färg.
Pudra över lite florsocker innan servering.
LYCKA TILL! ♡
herre vad detdär såg gott ut! 😀
Det ÄR gott! 🙂
Hej
Har du något bra recept på vetedeg?
Mvh Vera
Jättefina ju!!
Tack snälla du! 🙂
Hej!
Hur stor form har du använd till den vridna kakan?
Måste prova detta!
Tack på förhand och tack för bra idéer 🙂