Saft, sylt & curd

Tomatmarmelad med Citrongräs

För ett tag sedan gjorde jag en fantastiskt god Tomatmarmelad.
Denna marmelad passar perfekt på ostbrickan- och till salta kex.
 
 
Den är försvinnande god.
 
Ingredienser:
600 g Kvisttomater
400 g Syltsocker
1 Citron, saft & skal
2 st Citrongräs
 
Gör så här:
Dela tomaterna och lägg i en rostfri kastrull.
Krossa tomatgräset för att få ur all smak.
Lägg citrongräset i kastrullen med tomaterna tillsammans med citronskalet- och saften.
Låt koka under lock i 15-20 minuter
Tillsätt sedan syltsockret och fortsätt koka, utan lock. 
Skumma om det behövs.
Lyft sedan ur Citrongräset och häll upp marmeladen på rena, varma glasburkar.
Stäng locket och låt svalna helt innan du öppnar det igen.
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
GoForFit
9 years ago

Men åh så gott! Jag som ÄLSKAR tomater 🙂

Anonymous
Reply to  GoForFit
9 years ago

Då är vi två!! 🙂 kram på dig.

Nästa inlägg

Morotsbröd på Vete- och Grahamsmjöl

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x