
För ett tag sedan gjorde jag en fantastiskt god Tomatmarmelad.
Denna marmelad passar perfekt på ostbrickan- och till salta kex.
Denna marmelad passar perfekt på ostbrickan- och till salta kex.

Den är försvinnande god.
Ingredienser:
600 g Kvisttomater
400 g Syltsocker
1 Citron, saft & skal
2 st Citrongräs
600 g Kvisttomater
400 g Syltsocker
1 Citron, saft & skal
2 st Citrongräs
Gör så här:
Dela tomaterna och lägg i en rostfri kastrull.
Krossa tomatgräset för att få ur all smak.
Lägg citrongräset i kastrullen med tomaterna tillsammans med citronskalet- och saften.
Låt koka under lock i 15-20 minuter
Tillsätt sedan syltsockret och fortsätt koka, utan lock.
Skumma om det behövs.
Lyft sedan ur Citrongräset och häll upp marmeladen på rena, varma glasburkar.
Stäng locket och låt svalna helt innan du öppnar det igen.
Dela tomaterna och lägg i en rostfri kastrull.
Krossa tomatgräset för att få ur all smak.
Lägg citrongräset i kastrullen med tomaterna tillsammans med citronskalet- och saften.
Låt koka under lock i 15-20 minuter
Tillsätt sedan syltsockret och fortsätt koka, utan lock.
Skumma om det behövs.
Lyft sedan ur Citrongräset och häll upp marmeladen på rena, varma glasburkar.
Stäng locket och låt svalna helt innan du öppnar det igen.

LYCKA TILL! ♡
Men åh så gott! Jag som ÄLSKAR tomater 🙂
Då är vi två!! 🙂 kram på dig.