125 g Sötmandel
250 g Florsocker
125 g Äggvitor, rumsvarma
0.75 g Strösocker
1 msk Kakao
Fyllning:
150 g mörk Choklad
1 dl Vispgrädde
30 g Smör
(jag hade även i lite mixad mandel för extra mandelsmak)
Gör så här:
Mal mandeln eller kör den tillsammans med florsocker i en matberedare
till ett fint pulver.
Vispa de rumstempererade äggvitorna, tillsätt sockret lite i taget.
Fortsätt att vispa till en styv maräng.
Sikta samman de torra ingredienserna och vänd sedan ned dem i marängen.
Vänd försiktigt med stora tag tills allt blandats.
Fyll en spritspåse och spritsa rundlar stora som en femkrona på en bakpapperklädd plåt.
Låt stå i rumstemperatur och torka ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-18 minuter.
Drag bakplåtspappret från plåten till en fuktad handduk och låt kakorna svalna.
Lossa dem sedan riktigt försiktigt.
Förvara dessa kakor torrt tills de skall sättas ihop med ganache eller smörkräm.
Fyllning:
Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull.
Värm tills chokladen smält, och rör då i smöret.
Låt stå i kylskåpet 1-2 timmar.
Blanda i lite mixad mandel – frivilligt.
Stryk ett lager av ganachen på hälften av macaronerna och para ihop dem.
Mums! 🙂
Använder du någon silikonmatta när du gör macarons, eller kan man göra dem utan en sån?
Tänkte göra såna till min födelsedag ihelgen! Men ungefär hur många färdiga kakor blir det? 🙂