
Vad kan vara enklare att baka än en Rulltårta med vaniljgrädde och jordgubbar? Det går fort, är enkelt och blir ljuvligt gott. Och för att variera den klassiska rulltårtan så har jag idag gjord bakelser av rulltårtsbitarna. Så himla fint tycker jag. 🙂
* Detta recept använder jag alltid när jag gör rulltårta, och den har aldrig spruckit när jag rullat ihop den.
Ingredienser Rulltårtsbotten:
3 ägg
1.5 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1/4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1.5 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1/4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Klä två plåtar med bakplåtspapper, strö socker över den ena och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen. Vänd försiktigt med en slickepott tills smeten är jämn.
Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 minuter.
–
När tårtbotten gräddats klart så vänder du upp den på bakplåtspappret med socker. Pensla lite vatten på baksidan av botten (på pappret) och dra sedan bort bakplåtspappret. Låt botten svalna (så pass att fyllningen inte kommer smälta och bli rinnig) innan du breder ut grädden och strör över jordgubbarna. Rulla ihop rullen på långsidan och skär sedan “sick-sack”, som tårtbitar.
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Klä två plåtar med bakplåtspapper, strö socker över den ena och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen. Vänd försiktigt med en slickepott tills smeten är jämn.
Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 minuter.
–
När tårtbotten gräddats klart så vänder du upp den på bakplåtspappret med socker. Pensla lite vatten på baksidan av botten (på pappret) och dra sedan bort bakplåtspappret. Låt botten svalna (så pass att fyllningen inte kommer smälta och bli rinnig) innan du breder ut grädden och strör över jordgubbarna. Rulla ihop rullen på långsidan och skär sedan “sick-sack”, som tårtbitar.
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1.5 dl vaniljkräm
1/2 liter färska jordgubbar
Gör så här:
Vispa grädden lagom hård och rör sedan ner vaniljkrämen.
Dela jordgubbarna i småbitar och rör ner dem i gräddblandningen.
Vispa grädden lagom hård och rör sedan ner vaniljkrämen.
Dela jordgubbarna i småbitar och rör ner dem i gräddblandningen.
LYCKA TILL med dina Rulltårtsbakelser! ♡
ser gott ut
Suuuupergott! 🙂
Tack för jättegoda bakelser! Du är fantastisk!!!
Kram till Dig och Roberg
Grannarna Anne-Marie o Lennart
Hej!
Tänkte baka din prinsessrulltårta i helgen, ser supergod ut!
ska det verkligen bara vara tre fjärdedelars dl potatismjöl samt en fjärdedels dl vetemjöl? Verkar lite lite, men har inte bakat rulltårta innan, så har egentligen ingen aning, haha 🙂 Eller står det 3-4 dl potatismjöl?