
Är det någonting som jag inte skulle klara mig utan så är det faktiskt Nutella.
Jag vet inte hur många gånger jag får säga “sista skeden nu” till mig själv när jag ska baka med Nutella.
Jag är alltid där med en stor sked och “smakar”.
“Sista skeden nu”, “Frida, skärp dig nu”, “Jag LOVAR att det är sista nu”.. Sådär håller det på.
Jag får vara glad om jag har någon nutella kvar att baka med.. Någon som känner igen sig?
Jag vet inte hur många gånger jag får säga “sista skeden nu” till mig själv när jag ska baka med Nutella.
Jag är alltid där med en stor sked och “smakar”.
“Sista skeden nu”, “Frida, skärp dig nu”, “Jag LOVAR att det är sista nu”.. Sådär håller det på.
Jag får vara glad om jag har någon nutella kvar att baka med.. Någon som känner igen sig?

Idag hade jag faktiskt inte tid att stå och äta nutella innan bakning, så det fick endast bli en sked.
Eller okej, det blev faktiskt två.. Men skedarna var små, så då borde det vara okej?
Eller okej, det blev faktiskt två.. Men skedarna var små, så då borde det vara okej?

Idag blev det Vaniljkakor med Nutella. Ett recept som endast innehåller 5 ingredienser. Underbart tycker jag!
Det går fort, kräver ingen vidare fokusering eller energi. Sådana recept är bra ibland när man vill baka men ändå inte orkar göra något komplicerat. Jag måste få dela med mig av detta fantastiska recept. Här nedan få ni det!
Ingredienser:
2 1/2 dl Vetemjöl
110 g rumstempererat Smör
0,8 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1,2 dl Nutella
2 1/2 dl Vetemjöl
110 g rumstempererat Smör
0,8 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1,2 dl Nutella
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 180°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Börja med att sätta ugnen på 180°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Jobba ihop smör, socker och vaniljsocker i en bunke, med hjälp av en elvisp.
Arbeta ner mjölet med en träslev och knåda sedan ihop den med händerna.
Rulla sedan degen till bollar och lägg på plåten.
Tryck ett finger i varje boll och grädda dem i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Kakorna ska vara gyllenbruna runt kanten när de är klara.
Låt sedan kakorna svalna lite innan du fyller groparna med Nutella.
Arbeta ner mjölet med en träslev och knåda sedan ihop den med händerna.
Rulla sedan degen till bollar och lägg på plåten.
Tryck ett finger i varje boll och grädda dem i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Kakorna ska vara gyllenbruna runt kanten när de är klara.
Låt sedan kakorna svalna lite innan du fyller groparna med Nutella.
–
Strör du sedan över lite strössel så ser kakorna ännu godare ut.
Strör du sedan över lite strössel så ser kakorna ännu godare ut.

Ät kakorna precis som de är! 🙂
Kakorna förvaras i en burk med lock i rumstemperatur, alternativt i ett svalt skafferi.
LYCKA TILL! ♡
Gud vad underbart gott fina bilder
Ser sjukt goda ut, de måste göras vid nästa baktillfälle!
Känner verkligen igen mig i att inte klara mig utan Nutella, sååå gott. Härligt att det inte bara är jag som känner så, haha 🙂
Vad roligt! Ja, visst är det farligt gott?! Haha 😉 kram!
Jag ÄÄÄLSKAAAR nutella!! Är precis som du..! Ska testa att baka kakorna redan idag, lät såå goda!♡
Åh, visst är det gott? Farligt gott! Vad roligt, hoppas de smakar 🙂 kram på dig!