
… Behöver jag säga mer?

Det kan, enligt mitt tycke, vara bland det godaste som finns.


Ingredienser Kakdeg:
5 msk Smör
3 1/2 msk Strösocker
3 1/2 msk Farinsocker
1/2 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
2 tsk Vispgrädde
1 1/5 dl Vetemjöl
Ingredienser Fudge:
5 msk Farinsocker
5 msk Smör
1 nypa Salt
5 msk Vispgrädde
4-5 dl Florsocker
1 1/2 dl hackad, mörk Choklad
Gör så här:
Börja med att klä en fyrkantig form med bakpapper.
Kakdeg – Vispa smör, strö- och farinsocker med elvisp tills det blir ljust och fluffigt.
Vispa ner vaniljsocker, salt och grädde.
Fudge – Smält ihop smör, farinsocker och grädde i en kastrull på låg värme.
När farinsockret löst upp sig tar du av kastrullen från värmen.
Vispa sedan ner salt, vaniljsocker och florsocker – lite i taget.
Rör ner kakdegen i kastrullen och rör ihop till en jämn deg.
Blanda till sist ner den hackade chokladen.
Tryck ut degen i formen och låt stå i kylskåpet minst två timmar innan du skär upp den i bitar.
Börja med att klä en fyrkantig form med bakpapper.
Kakdeg – Vispa smör, strö- och farinsocker med elvisp tills det blir ljust och fluffigt.
Vispa ner vaniljsocker, salt och grädde.
Fudge – Smält ihop smör, farinsocker och grädde i en kastrull på låg värme.
När farinsockret löst upp sig tar du av kastrullen från värmen.
Vispa sedan ner salt, vaniljsocker och florsocker – lite i taget.
Rör ner kakdegen i kastrullen och rör ihop till en jämn deg.
Blanda till sist ner den hackade chokladen.
Tryck ut degen i formen och låt stå i kylskåpet minst två timmar innan du skär upp den i bitar.
Förvaras i kylskåp i 2-3 veckor.

LYCKA TILL! ♡
Oj så gott de ser ut! Måste verkligen ta och prova detta!
Ja, det måste du verkligen. Jag beordrar dig! Ha ha.. Kram!
Underbart! Jag som är BEROENDE av kakdeg. Måste prova detta ikväll!!!
Skulle SÅ gärna lägga till flera av dina recept på pinterest, men av någon anledning fungerar det inte. Har du en egen pinterestsida där du lägger upp recepten? kram och tack!
Vad du är söt! Jag förstår inte varför det inte fungerar? Men vet du? Du inspirerade mig till att faktiskt börja "pin’na" mina bilder & recept. Du hittar mig under namnet "Frida Skattberg". Jag började ladda upp bilder för 5 minuter sedan. Superkul! 🙂 Kram!
Åh, så bra! Ska absolut följa dig nu! 😀
Mmm, så gott!
Lämnar ett recepttips från en cookie dough-lover till en annan: chocolate chip cookie dough, oreokakor och fudgy brownie – allt i en och samma muffinsform. Kan det bli bättre?!
http://elinskitchen.blogg.se/2014/april/chocolate-chip-oreo-brownie.html
Ha det fint!
Åh, så gott det såg ut!! Tack detsamma, kram!
Kul och annorlunda blogg du har! Superfin 🙂
År det ett recept eller är det dugde för sig och kakdeg ett annat recept?
År det ett recept eller är det fugde för sig och kakdeg ett annat recept?
Det är två recept för sig som man sedan ska blanda ihop 🙂
Så fantastiskt god! Fast chokladen smälte när jag blandade ner den i fudgen, så det blev ett choklad-swirl i istället. Väntade du lite med att hälla i chokladen så att fudgen skulle hinna svalna mer?
Hej!
Ska man dela kakdegen i mindre bitar och blanda i fudgen? Ska kakdegen “smälta in” i fudgen eller blir det en fudge med kakdegsbitar i?
Du har missat att skriva när vetemjölet skall i, i kakdegen, och hur mycket vaniljsocker det skall va i fudgen.
Ser spännande ut, är tokig I kakdeg 🙂 Men när ska vetemjölet I?
Jag hade tänkt göra detta nu! Men när ska vetemjölet i? Ska det vara vaniljsocker i fudgen för det står inte hur mycket det ska vara?
Jag hade tänkt göra detta nu! Men när ska vetemjölet i? Ska det vara vaniljsocker i fudgen för det står inte hur mycket det ska vara?
Jag hade tänkt göra detta nu! Men när ska vetemjölet i? Ska det vara vaniljsocker i fudgen för det står inte hur mycket det ska vara?