Bröd

Vallmofrallor

Här kommer en favorit i repris. Mina Vallmobullar/frallor. Dessa är så himla enkla och goda.
Nu har jag experimenterat ytterligare och fått till ett ännu bättre recept. Måste provas!
 
Ingredienser:
10 dl Manitoba Cream
4 dl Mjölk
52 g Jäst
28 g Smör eller Margarin (rumstempererat)
2 1/2 tsk Rapsolja
1 msk Strösocker
1 Ägg
2 tsk Salt
 
Gör så här:
Tag fram en baksmaskin med degkrok.
Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till 37°.
Medan mjölken värms – mät upp mjölet i ett litermått och häll det i bunken till bakmaskinen.
Tillsätt smör, olja, socket, salt och smulad jäst i mjölet.
Kör det sedan så att allt blandas ordentligt.
Tillsätt sedan mjölken och ägget i mjölblandningen.
Arbeta ihop degen på hög hastighet i 15 minuter.
Låt sedan degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.

Stjälp upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Dela sedan degen i 2 delar och rulla ut dem till längder.
Dela varje rulle i 8 bitar som du sedan rullar till runda bollar.
Lägg bollarna på en plåt och låt jäsa under en bakduk i ytterligare 20 minuter.
 –
Sätt ugnen på 225°C.
När ”bollarna” har jäst sin tid så är det dags för garnering.
 Tag först en ”blomspruta” med ljummet vatten och spraya i luften så att alla bollar fuktas lite.
Pensla sedan på lite ägg på varje bulle. Tänk på att för mycket ägg på bullarna kan ge en bränd hinna.
Strö sedan rikligt vallmofrö över alla bullar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt dem sedan svalna på ett galler.
 –
Äter man inte upp alla 16 på två-tre dagar så är det perfekt att frysa in dem!
 
 
Här svalnar frallorna på ett toppenbra avsvalningsgaller från Hus-modern. ← In och kika, dem har massa kul!

LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jolin Berg
9 years ago

Gud va gott! Minns att min mamma alltid bakade sånna, riktigt goda är dom 🙂

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Hej, en fråga. Kan man göra degen på kvällen och sedan sätta i den i ungen på morgonen?? Blir de fortfarande goda?

Johanna
Johanna
9 years ago

Hej. Kan man göra degen på fredag kväll men låta den stå över till lördag morgon och sätta in de i ungen då? Tror du att dem blir lika goda då?

Camilla
9 years ago

Underbar blogg med härligt goda bilder! Vad är Manitoba Cream? Var hittar jag det?

Vendela
Vendela
5 years ago

Hej dessa bullar ser fantastiskt goda ut! tänkte bara kolla angående Manitoba creamen när man ska tillsätta den i degen. Lyckas inte hitta det i beskrivningen men kan vara så att jag missar något. Tack på förhand! 🙂

Nästa inlägg

Double Chocolate (McDonald's) Muffins

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x