Muffins

Double Chocolate (McDonald’s) Muffins

Hej på er! 🙂
Efter ett par fantastiska dagar på Öland är jag tillbaka hemma i vardagen igen.
Även fast det idag inte är vilken dag som helst egentligen, utan min och Roberts förlovningsdag.
3 år som förlovade idag, det är magiskt.
Och äntligen är jag tillbaka till bloggningen och bakningen.
Så, idag kommer jag att bjuda på ett fantastiskt recept på Chokladmuffins.
Dessa muffins är något för alla oss chokladälskare.
När jag gör muffins så är det aldrig ”vanliga” Vaniljmuffins, eller t ex. Citronmuffins.
Om det ska vara så ska det vara stora, maffiga och saftiga muffins. Helst med Choklad.
Dessa blev perfekta!
Detta recept ger 12 stora muffins.
Ingredienser:
130 g smält Smör
2 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
1 1/2 dl Kakao
1 3/4 dl Filmjölk
75 g hackad Mörk Choklad 70%
75 g hackad Mjölkchoklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka chokladen.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet.
Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.
LYCKA TILL! ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

34 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva-Marie
Eva-Marie
7 years ago

Hej
Tänkte baka de här underbara stora chokladmuffinsarna men här borta i USA finns ingen filmjölk. Vad kan man ta i stället?
Ha en fin helg

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva-Marie
7 years ago

Hej! Gräddfil, grekisk/turkisk yoghurt, naturell yoghurt, naturell fil.. :)) Hoppas att du hittar något som passar! Lycka till & stor kram. <3

Malin
Malin
7 years ago

Hej!
När du skriver ”vispa”, menar du vispa tills smeten blir fluffig eller räcker det att bara röra ihop allt?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
7 years ago

Hej! Vispa ihop det i någon minut så att det blir liiite flufftigt! 🙂 Kram.

Eva-Marie
Eva-Marie
7 years ago

Hej
Tänkte baka de här underbara stora chokladmuffinsarna men här borta i USA finns ingen filmjölk. Vad kan man ta i stället?
Ha en fin helg

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva-Marie
7 years ago

Hej! Gräddfil, grekisk/turkisk yoghurt, naturell yoghurt, naturell fil.. :)) Hoppas att du hittar något som passar! Lycka till & stor kram. <3

Malin
Malin
7 years ago

Hej!
När du skriver ”vispa”, menar du vispa tills smeten blir fluffig eller räcker det att bara röra ihop allt?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
7 years ago

Hej! Vispa ihop det i någon minut så att det blir liiite flufftigt! 🙂 Kram.

GoForFit
9 years ago

Men åh så goda de ser ut! Perfekta! 🙂

Frida
Reply to  GoForFit
9 years ago

Ja, supergoda!! 🙂

Anonymous
Anonymous
9 years ago

gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

Frida

Precis vad dem var också! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Provade dessa igår, mycket goda!
Länkade till din blogg/receptet på min blogg! Dessa måste spridas runt bland alla chokladälskare i världen!

Jag har tyvärr ingen muffinsplåt så mina blev inte lika fina som dina 😉
http://blompigan.blogg.se/2014/june/for-chokladalskaren.html

Leila
9 years ago

perfekt för en chokladälskare som mig 🙂

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Men jag dör. Jag som älskar choklad. Och dessutom inte har hunnit äta frukost än. Jag dör. Vilka fantastiska godingar!

Annika
10 years ago

Super mumsigt! 😀

Helena
10 years ago

Jag är tokig i chokladmuffins, så de här verkar perfekta! En annan favorit är kladdkakemuffins, mina är dekorerade med jordgubbsnyckelpigor. Underbart till våren och sommaren.
http://helenasmatresa.blogspot.se/2012/04/kladdkakemuffins-med-nyckelpigegubbar.html

Allt gott,
Helena

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Ser gott ut! 🙂

Sofia
9 years ago

Åh vad goda de ser ut! Måste verkligen prova baka sånna 🙂

Eva-Marie
Eva-Marie
7 years ago

Hej
Tänkte baka de här underbara stora chokladmuffinsarna men här borta i USA finns ingen filmjölk. Vad kan man ta i stället?
Ha en fin helg

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva-Marie
7 years ago

Hej! Gräddfil, grekisk/turkisk yoghurt, naturell yoghurt, naturell fil.. :)) Hoppas att du hittar något som passar! Lycka till & stor kram. <3

Malin
Malin
7 years ago

Hej!
När du skriver ”vispa”, menar du vispa tills smeten blir fluffig eller räcker det att bara röra ihop allt?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
7 years ago

Hej! Vispa ihop det i någon minut så att det blir liiite flufftigt! 🙂 Kram.

Sandra
Sandra
8 years ago

Ser så goda ut. Men va ha du använt för formar?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sandra
8 years ago

Amerikanska, stora muffinsformar. 🙂

Mia
Mia
8 years ago

Blir dessa lika bra om man gör dem som minimuffins? Ska man ändra något i ugnstemoeratur, tid eller annat?

Nästa inlägg

Hallonsirap

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x