Hej på er! 🙂
Efter ett par fantastiska dagar på Öland är jag tillbaka hemma i vardagen igen.
Även fast det idag inte är vilken dag som helst egentligen, utan min och Roberts förlovningsdag.
3 år som förlovade idag, det är magiskt.
Och äntligen är jag tillbaka till bloggningen och bakningen.
Efter ett par fantastiska dagar på Öland är jag tillbaka hemma i vardagen igen.
Även fast det idag inte är vilken dag som helst egentligen, utan min och Roberts förlovningsdag.
3 år som förlovade idag, det är magiskt.
Och äntligen är jag tillbaka till bloggningen och bakningen.
![](https://fridasbakblogg.se/app/uploads/sites/7/2014/04/img_0606_535608822a6b22a3efedf591.jpg)
Dessa muffins är något för alla oss chokladälskare.
![](https://fridasbakblogg.se/app/uploads/sites/7/2014/04/img_0608_535609392a6b22a41329cbfd.jpg)
Om det ska vara så ska det vara stora, maffiga och saftiga muffins. Helst med Choklad.
![](https://fridasbakblogg.se/app/uploads/sites/7/2014/04/img_0626_535609db2a6b2211ba20ec68.jpg)
Detta recept ger 12 stora muffins.
Ingredienser:
130 g smält Smör
2 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
1 1/2 dl Kakao
1 3/4 dl Filmjölk
75 g hackad Mörk Choklad 70%
75 g hackad Mjölkchoklad
130 g smält Smör
2 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
1 1/2 dl Kakao
1 3/4 dl Filmjölk
75 g hackad Mörk Choklad 70%
75 g hackad Mjölkchoklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka chokladen.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet.
Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka chokladen.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet.
Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.
![](https://fridasbakblogg.se/app/uploads/sites/7/2014/04/img_0631_53561ccc9606ee0346bb0b0f.jpg)
LYCKA TILL! ♥
Men jag dör. Jag som älskar choklad. Och dessutom inte har hunnit äta frukost än. Jag dör. Vilka fantastiska godingar!
Super mumsigt! 😀
Jag är tokig i chokladmuffins, så de här verkar perfekta! En annan favorit är kladdkakemuffins, mina är dekorerade med jordgubbsnyckelpigor. Underbart till våren och sommaren.
http://helenasmatresa.blogspot.se/2012/04/kladdkakemuffins-med-nyckelpigegubbar.html
Allt gott,
Helena
Ser gott ut! 🙂
gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl
Åh vad goda de ser ut! Måste verkligen prova baka sånna 🙂
perfekt för en chokladälskare som mig 🙂
Men åh så goda de ser ut! Perfekta! 🙂
Ja, supergoda!! 🙂
Såg GALET goda ut! 😀
Precis vad dem var också! 🙂 Kram!
Provade dessa igår, mycket goda!
Länkade till din blogg/receptet på min blogg! Dessa måste spridas runt bland alla chokladälskare i världen!
Jag har tyvärr ingen muffinsplåt så mina blev inte lika fina som dina 😉
http://blompigan.blogg.se/2014/june/for-chokladalskaren.html
Ser så goda ut. Men va ha du använt för formar?
Amerikanska, stora muffinsformar. 🙂
Blir dessa lika bra om man gör dem som minimuffins? Ska man ändra något i ugnstemoeratur, tid eller annat?
Hej
Tänkte baka de här underbara stora chokladmuffinsarna men här borta i USA finns ingen filmjölk. Vad kan man ta i stället?
Ha en fin helg
Hej! Gräddfil, grekisk/turkisk yoghurt, naturell yoghurt, naturell fil.. :)) Hoppas att du hittar något som passar! Lycka till & stor kram. <3
Hej
Tänkte baka de här underbara stora chokladmuffinsarna men här borta i USA finns ingen filmjölk. Vad kan man ta i stället?
Ha en fin helg
Hej! Gräddfil, grekisk/turkisk yoghurt, naturell yoghurt, naturell fil.. :)) Hoppas att du hittar något som passar! Lycka till & stor kram. <3
Hej
Tänkte baka de här underbara stora chokladmuffinsarna men här borta i USA finns ingen filmjölk. Vad kan man ta i stället?
Ha en fin helg
Hej! Gräddfil, grekisk/turkisk yoghurt, naturell yoghurt, naturell fil.. :)) Hoppas att du hittar något som passar! Lycka till & stor kram. <3
Hej!
När du skriver “vispa”, menar du vispa tills smeten blir fluffig eller räcker det att bara röra ihop allt?
Hej! Vispa ihop det i någon minut så att det blir liiite flufftigt! 🙂 Kram.
Hej!
När du skriver “vispa”, menar du vispa tills smeten blir fluffig eller räcker det att bara röra ihop allt?
Hej! Vispa ihop det i någon minut så att det blir liiite flufftigt! 🙂 Kram.
Hej!
När du skriver “vispa”, menar du vispa tills smeten blir fluffig eller räcker det att bara röra ihop allt?
Hej! Vispa ihop det i någon minut så att det blir liiite flufftigt! 🙂 Kram.