![](https://fridasbakblogg.se/app/uploads/sites/7/2014/04/img_0775_53496178ddf2b3162546cb39.jpg)
Lördag den 12e april = Lakritsdagen!
Mums, jag älskar lakrits!
Mums, jag älskar lakrits!
![](https://fridasbakblogg.se/app/uploads/sites/7/2014/04/img_0772_534962a7e087c36d9f4464f4.jpg)
Denna fugde är gudomlig. Så god!
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram Marabou med saltlakritssmak
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram Marabou med saltlakritssmak
Gör så här:
Börja med att mäta upp grädde, strösocker och sirap i en stor kastrull.
Låt sedan koka till 120 grader eller tills smeten klarar kulprovet.
Rör sedan ner honung och smör, och bryt till sist ner chokladen i blandningen.
Rör hastigt tills allt har löst sig.
Häll upp fudgesmeten i en bakpapperklädd form.
Låt svalna och skär sedan i bitar.
Förvaras i en burk med lock!
Börja med att mäta upp grädde, strösocker och sirap i en stor kastrull.
Låt sedan koka till 120 grader eller tills smeten klarar kulprovet.
Rör sedan ner honung och smör, och bryt till sist ner chokladen i blandningen.
Rör hastigt tills allt har löst sig.
Häll upp fudgesmeten i en bakpapperklädd form.
Låt svalna och skär sedan i bitar.
Förvaras i en burk med lock!
![](https://fridasbakblogg.se/app/uploads/sites/7/2014/04/img_0770_534964069606ee17fec0f6b2.jpg)
LYCKA TILL! ♥
Super mumsigt 😀
Ja, verkligen! 🙂