Bröd

Nygräddade och Saftiga Tunnbröd

Igår bakade jag en variant av Tunnbröd.
Så när min pojkvän kom hem från jobbet fyllde vi dessa ljuvliga bröd med vår hemgjorda kebab, vitlöks-creme fraiche och sallad. Middagen var bortom denna värld. Det godaste jag ätit på länge!
 
 
Det bästa är att man kan fylla bröden med det man tycker bäst om.
Det är även perfekt att ha med på picknicken, eller äta som frukostbröd.
 
Ingredienser:
5 dl Mjölk
25 g Jäst
1 1/2 tsk Salt
1 msk ljus Sirap
50 g rumsvarmt Smör
4 dl Rågsikt
ca 7 dl Vetemjöl
 
Gör så här:
Värm mjölken till 37°C – fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll sedan över mjölken.
Rör om lätt till jästen löst sig och rör sedan ner sirap och salt.
Klicka ner smöret.
Tillsätt sist rågsikt och vetemjöl.
Arbeta till en smidig deg i en assistent.
Täck sedan bunken med en bakduk och låt jäsa i 40 mintuer.
Sätt ugnen på 250°C och sätt in din baksten- eller plåt.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 20 jämnstora bitar.
Forma alla degbitar till runda bollar.
Kavla ut varje degbulle till en rund kaka, ca 20 cm i diameter.
Kavla med en kruskavel mot slutet alt. nagga väl med en gaffel.
Lägg första kakan på ett bakpapper och för över det till den heta stenen/plåten.
Grädda varje kaka i ca 3-4 minuter.
Stapla de nygräddade kakorna och täck dem väl efter hand med bakduk så att de håller sig mjuka.
 
 
Serveras precis efter dina önskemål! 🙂
 
LYCKA TILL! ♥
 
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lina
Lina
6 years ago

Lite nyfiken på hur du gör hemgjord kebab…skulle du vilja hjälpa mig med receptet?
Fin blogg 🙂

Michaela
7 years ago

Kollar in din blogg varje dag, flera gånger! Blir så sjukt inspirerad av din blogg och så sjukt härliga bilder, allt ser så gott ut!!!

Frida
Reply to  Michaela
7 years ago

Åh, vad glad jag blir! Tusen tack 🙂 Ha en fin dag söta du! Kram

Johanna
Johanna
7 years ago

Gjorde dessa igår med kyckling och sallad! SÅ gott. Min flickvän sa att det var det godaste hon någonsin ätit, och då är hon ändå ganska kräsen.. Mums!
Tusen tack för all inspo och alla underbara recept <3

Nästa inlägg

Chokladkakor med Nutellagömma

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x