Kakor

Jordnötskakor med Choklad

Igår bakade jag Jordnötskakor, som faktiskt har blivit en av mina favoritkakor.
Det går väldigt fort att röra ihop degen, kakorna blir ganska mjuka, sega och helt enkelt jättegoda.

 

 
Kakorna blir inte sådär ”kak-smuliga”- utan mer åt det sega hållet. Perfekt om ni frågar mig!
 
Det här receptet ger ca 20 kakor.
Det går utmärkt att både halvera- och dubblera receptet.
 
Ingredienser:
100 g Smör
0.75 dl Strösocker
1 dl Fiberhavregryn
1 1/2 dl Vetemjöl
1 dl hackade Jordnötter
0.75 tsk Bakpulver
+ 50 g Choklad
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner havregryn, mjöl, hackade jordnötter och bakpulver i smeten.
Forma degen till 20 bollar och lägg ut 10 bollar på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 minuter.
När kakorna sedan har svalnat ringlar du över smält choklad.
Låt sedan chokladen torka innan du lägger dem i en kakburk med lock.
 
 
 
LYCKA TILL! ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Clara
10 years ago

Åh herregud vad gott det ser ut! Vilken bra blogg, kommer definitivt kolla in här fler gånger om jag behöver ett gott recept!

Stina
Stina
10 years ago

Hjälp så gott allt ser ut på din blogg! Du är en STOR inspiration för mig och många andra. Fortsätt såhär så kommer du komma långt! Kram 🙂

E
E
6 years ago

Oj vad gjorde jag för fel? Tog precis ut dem ur ugnen, de ser mer ut som drömmar i formen, dina är ju helt platta? Gjorde jag för stora bollar? Jag använde vanliga havregryn 🙂

Nästa inlägg

Nygräddade och Saftiga Tunnbröd

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x