
Det går väldigt fort att röra ihop degen, kakorna blir ganska mjuka, sega och helt enkelt jättegoda.

Det här receptet ger ca 20 kakor.
Det går utmärkt att både halvera- och dubblera receptet.
Det går utmärkt att både halvera- och dubblera receptet.
Ingredienser:
100 g Smör
0.75 dl Strösocker
1 dl Fiberhavregryn
1 1/2 dl Vetemjöl
1 dl hackade Jordnötter
0.75 tsk Bakpulver
100 g Smör
0.75 dl Strösocker
1 dl Fiberhavregryn
1 1/2 dl Vetemjöl
1 dl hackade Jordnötter
0.75 tsk Bakpulver
+ 50 g Choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner havregryn, mjöl, hackade jordnötter och bakpulver i smeten.
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner havregryn, mjöl, hackade jordnötter och bakpulver i smeten.
Forma degen till 20 bollar och lägg ut 10 bollar på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 minuter.
När kakorna sedan har svalnat ringlar du över smält choklad.
Låt sedan chokladen torka innan du lägger dem i en kakburk med lock.
Låt sedan chokladen torka innan du lägger dem i en kakburk med lock.

LYCKA TILL! ♥
Åh herregud vad gott det ser ut! Vilken bra blogg, kommer definitivt kolla in här fler gånger om jag behöver ett gott recept!
Hjälp så gott allt ser ut på din blogg! Du är en STOR inspiration för mig och många andra. Fortsätt såhär så kommer du komma långt! Kram 🙂
Oj vad gjorde jag för fel? Tog precis ut dem ur ugnen, de ser mer ut som drömmar i formen, dina är ju helt platta? Gjorde jag för stora bollar? Jag använde vanliga havregryn 🙂