Kakor

Chokladkakor med Nutellagömma

Åh, vilka goda kakor jag har fått till! MUMS säger jag bara.
 
Jag hade lite kolasås över från dagen innan, så jag fyllde kakorna med både Nutella & Kolasås.
Förstår ni hur gott det är?!
 
Ingredienser:
100 g Smör
250 g ljust Muscovadosocker
100 g Farinsocker
50 g Kakao
2 Ägg
1/2 tsk Salt
1 tsk Bakpulver
4 1/2 dl Vetemjöl
50 g ljus Choklad
50 g mörk Choklad
+ Nutella att fylla kakorna med
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 180°C, och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
Smält smöret i en mellanstor kastrull på medelvärme.
Ta av från värmen och tillsätt sockret (x2) samt äggen.
Rör ihop det lite lätt och tillsätt sedan kakao, salt och bakpulver.
Rör ihop till en slät smet.
Sikta ner mjölet och rör om ordentligt – knåda lite med händerna så att du får ihop en fin deg.
Rör sist ner den hackade chokladen.
Ta ut 20 bollar av degen – det ska fortfarande bli lite deg över.
Lägg 10 st degbollar på vardera plåt och tryck sedan till dem i mitten för att få en fördjupning mitt i kakan.
Fyll varje hål med lite nutella.
Dela resterande deg i 20 delar och tryck ut dem till små ”lock”, se till att dem blir lite större än själva fördjupningarna i kakorna.
Lägg sedan på locken och försegla kanterna, platta till kakan med lätt hand.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
När du tar ut kakorna ska de vara väldigt mjuka och endast ha en tunn skorpa som håller ihop kakan.
Inkråmet ska vara väldigt kladdigt och mjukt.
 
Serveras gärna med lite grädde eller glass! 🙂
 
 
Jag slog runt ett snöre och gav bort till en vän! Gör så du också, alla uppskattar hembakat! 🙂
 
LYCKA TILL! ♥
 
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Leonore
Leonore
7 years ago

Gud vad goda! Underbara. Bakade dem efter ditt recept igår. Ljuvligt var ordet!

Nästa inlägg

Cheesecakeinspirerad Blåbärsglass

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x