Här om dagen hittade jag en stor påse med blåbär i frysen.
Det tog inte lång tid innan jag bestämde mig för att göra en blåbärsglass inspirerad av cheesecake.
Jag bjöd familjen på glass med våffelstrutar, strössel och minimaränger. Det blev en riktig hit!
Och nu ska även ni få ta del av mitt glassrecept! 🙂
Ingredienser:
3 Äggulor
1 1/3 dl Strösocker
3 dl Vispgrädde
1 3/4 dl Mjölk
1 1/2 tsk Vaniljsocker
250 g Blåbär
120 g Philadelphia – Marabou
8 st Digestivekex
Gör så här:
Börja med att vispa äggulorna och sockret ljust och fluffigt.
Blanda sedan mjölk, grädde och vaniljsocker i en kastrull och värm upp tills de börjar koka.
Tag av kastrullen från plattan och häll hälften över äggblandningen.
Vispa ordentligt och häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
Värm tills smeten blivit tjockare, det tar ca 8-10 minuter.
Mosa- eller purera dina bär i t ex. en matberedare och häll dem sedan i kastrullen.
När glassmeten tjocknat klickar du i philadelphian och rör om.
Börja med att vispa äggulorna och sockret ljust och fluffigt.
Blanda sedan mjölk, grädde och vaniljsocker i en kastrull och värm upp tills de börjar koka.
Tag av kastrullen från plattan och häll hälften över äggblandningen.
Vispa ordentligt och häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
Värm tills smeten blivit tjockare, det tar ca 8-10 minuter.
Mosa- eller purera dina bär i t ex. en matberedare och häll dem sedan i kastrullen.
När glassmeten tjocknat klickar du i philadelphian och rör om.
Häll upp glassen i en form och ställ in i kylskåpet tills den kallnat helt.
När din glass är kylskåpskall så kan du smula ner digestivekexen och röra om.
När din glass är kylskåpskall så kan du smula ner digestivekexen och röra om.
Ställ sedan in formen i frysen.
Ställ nu klockan på 30 minuter i taget och rör om i glassen varje gång klockan ringer.
Gör detta fyra gånger, eller tills du fått den konstistens du önskar.
Låt sedan glassen stå inne i minst två timmar till- gärna längre.
Ställ nu klockan på 30 minuter i taget och rör om i glassen varje gång klockan ringer.
Gör detta fyra gånger, eller tills du fått den konstistens du önskar.
Låt sedan glassen stå inne i minst två timmar till- gärna längre.
Servera gärna med lite strössel och maränger i Våffelstrutar! 🙂
Själv åt jag endast med lite karamellströssel! Supergott 🙂
LYCKA TILL! ♥
Superfina bilder och de ser as gott ut 🙂 ha en bra dag 🙂
Ser otroligt gott ut 😀
Vad roligt att höra! 🙂
Så gott 🙂
Wow, det där ser himmelskt gott ut! Jättefina bilder också!
Det är himmelskt gott! Tusen tack fina du 🙂 Kram!
Ser superduper gott ut! 😀
Underbart! Så himlans gott det ser ut!!
Det var himlans gott också! 🙂 Kram!