
Så när min pojkvän kom hem från jobbet fyllde vi dessa ljuvliga bröd med vår hemgjorda kebab, vitlöks-creme fraiche och sallad. Middagen var bortom denna värld. Det godaste jag ätit på länge!

Det är även perfekt att ha med på picknicken, eller äta som frukostbröd.
Ingredienser:
5 dl Mjölk
25 g Jäst
1 1/2 tsk Salt
1 msk ljus Sirap
50 g rumsvarmt Smör
4 dl Rågsikt
ca 7 dl Vetemjöl
5 dl Mjölk
25 g Jäst
1 1/2 tsk Salt
1 msk ljus Sirap
50 g rumsvarmt Smör
4 dl Rågsikt
ca 7 dl Vetemjöl
Gör så här:
Värm mjölken till 37°C – fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll sedan över mjölken.
Rör om lätt till jästen löst sig och rör sedan ner sirap och salt.
Klicka ner smöret.
Tillsätt sist rågsikt och vetemjöl.
Värm mjölken till 37°C – fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll sedan över mjölken.
Rör om lätt till jästen löst sig och rör sedan ner sirap och salt.
Klicka ner smöret.
Tillsätt sist rågsikt och vetemjöl.
Arbeta till en smidig deg i en assistent.
Täck sedan bunken med en bakduk och låt jäsa i 40 mintuer.
Sätt ugnen på 250°C och sätt in din baksten- eller plåt.
Sätt ugnen på 250°C och sätt in din baksten- eller plåt.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 20 jämnstora bitar.
Forma alla degbitar till runda bollar.
Forma alla degbitar till runda bollar.
Kavla ut varje degbulle till en rund kaka, ca 20 cm i diameter.
Kavla med en kruskavel mot slutet alt. nagga väl med en gaffel.
Kavla med en kruskavel mot slutet alt. nagga väl med en gaffel.
Lägg första kakan på ett bakpapper och för över det till den heta stenen/plåten.
Grädda varje kaka i ca 3-4 minuter.
Stapla de nygräddade kakorna och täck dem väl efter hand med bakduk så att de håller sig mjuka.
Grädda varje kaka i ca 3-4 minuter.
Stapla de nygräddade kakorna och täck dem väl efter hand med bakduk så att de håller sig mjuka.

LYCKA TILL! ♥
Kollar in din blogg varje dag, flera gånger! Blir så sjukt inspirerad av din blogg och så sjukt härliga bilder, allt ser så gott ut!!!
Åh, vad glad jag blir! Tusen tack 🙂 Ha en fin dag söta du! Kram
Gjorde dessa igår med kyckling och sallad! SÅ gott. Min flickvän sa att det var det godaste hon någonsin ätit, och då är hon ändå ganska kräsen.. Mums!
Tusen tack för all inspo och alla underbara recept <3
Lite nyfiken på hur du gör hemgjord kebab…skulle du vilja hjälpa mig med receptet?
Fin blogg 🙂