
Så jag plockade en liten bukett att ta med hem. Tussilago är ett tydligt vårtecken för mig, och nu när våren hänger i luften – vad passar då bättre än en äppelpaj att njuta av i vårsolen?

Denna äppelpaj är himmelsk.
Den syrliga fruktigheten från äpplena står perfekt mot marängens sötma.
Den syrliga fruktigheten från äpplena står perfekt mot marängens sötma.

Precis innan andra gräddningen ↑
Ingredienser – Paj:
125 g kallt Smör
1 msk Florsocker
3 dl Vetemjöl
1 msk iskallt Vatten
4 stora Äpplen
125 g kallt Smör
1 msk Florsocker
3 dl Vetemjöl
1 msk iskallt Vatten
4 stora Äpplen
Maräng:
4 Äggvitor
2 dl Strösocker
Gör så här:
Hacka smöret, florsocker och mjöl till en smuldeg, gärna i matberedare.
Häll på vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Låt sedan vila i kylskåpet i 30 minuter.
Hacka smöret, florsocker och mjöl till en smuldeg, gärna i matberedare.
Häll på vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Låt sedan vila i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt under tiden ugnen på 175°C.
Häll äggvitorna i en ren och torr bunke.
Vispa upp äggvitorna med hälften av sockret till ett vitt skum – med elvisp eller assistent.
Tillsätt sedan resten av sockret och vispa i ca 5 minuter, till ett hårt skum.
Kärna ur- och skala äpplena och skär dem i tunna skivor.
Fördela dem jämt över pajskalet.
Grädda i ca 15 minuter, till äpplena har mjuknat.
Tag sedan ut pajen och bred över marängen.
Grädda i ytterligare 20 minuter, tills marängen fått en fin färg.
Häll äggvitorna i en ren och torr bunke.
Vispa upp äggvitorna med hälften av sockret till ett vitt skum – med elvisp eller assistent.
Tillsätt sedan resten av sockret och vispa i ca 5 minuter, till ett hårt skum.
Kärna ur- och skala äpplena och skär dem i tunna skivor.
Fördela dem jämt över pajskalet.
Grädda i ca 15 minuter, till äpplena har mjuknat.
Tag sedan ut pajen och bred över marängen.
Grädda i ytterligare 20 minuter, tills marängen fått en fin färg.

LYCKA TILL! ♥
Vilken söt blogg! Will be back… 😉
Tusen tack! Åh, vad roligt 🙂 Det ser jag fram emot!! Kram
Söt blogg 🙂
Åhh, vad gott!
Måste testa på det någon dag 🙂