
Igår bakade jag Vaniljbullar med hemgjord Vaniljkräm som fyllning.
Det blev himmelskt gott, och idag tänkte jag dela med mig av det ljuvliga receptet på Vaniljkräm.
Det blev himmelskt gott, och idag tänkte jag dela med mig av det ljuvliga receptet på Vaniljkräm.
Ingredienser:
1/2 Vaniljstång
5 dl Standardmjölk
1 1/4 dl Strösocker
3 Äggulor
5 msk Majsstärlekse
+ 0,75 dl Strösocker
20 g Smör
1/2 Vaniljstång
5 dl Standardmjölk
1 1/4 dl Strösocker
3 Äggulor
5 msk Majsstärlekse
+ 0,75 dl Strösocker
20 g Smör
Gör så här:
Dela- och skåra vaniljstången och koka upp den med mjölk och socker.
Blanda äggulor, socker och majsstärlekse i en annan kastrull.
Slå 1/3 av den heta mjölkblandningen över äggblandningen.
Koka upp och häll över resterande mjölkblandning.
Dela- och skåra vaniljstången och koka upp den med mjölk och socker.
Blanda äggulor, socker och majsstärlekse i en annan kastrull.
Slå 1/3 av den heta mjölkblandningen över äggblandningen.
Koka upp och häll över resterande mjölkblandning.
Sila tillbaka allt i den första kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.
Blanka av med smör!
Blanka av med smör!
LYCKA TILL! ♥
Perfekt!
Jag som suttit i timmar och letat efter ett bra recept på bland annat vaniljkräm till helgens tårta! Tusen tack 🙂
Vad bra! Hoppas att det ska smaka 🙂
Kan man frysa ner den här så att man kan göra den i förväg? 🙂
Till hur många lager i en tårta räcker denna till?
Det beror såklart på hur stor tårtan är, men 2 lager skulle jag säga till en 10-bitars 🙂
Hej. Hur mycket blir det av denna vaniljkräm? Tänkte göra dina bullar, behövs hela satsen eller ska jag halvera den?☺️
kan man spara äggvitorna och göra maräng av dagen efter? eller blir det inte bra då ? =)