Saft, sylt & curd

Vaniljkräm

Igår bakade jag Vaniljbullar med hemgjord Vaniljkräm som fyllning.
Det blev himmelskt gott, och idag tänkte jag dela med mig av det ljuvliga receptet på Vaniljkräm.
 
Ingredienser:
1/2 Vaniljstång
5 dl Standardmjölk
1 1/4 dl Strösocker
3 Äggulor
5 msk Majsstärlekse
+ 0,75 dl Strösocker
20 g Smör
 
Gör så här:
Dela- och skåra vaniljstången och koka upp den med mjölk och socker.
Blanda äggulor, socker och majsstärlekse i en annan kastrull.
Slå 1/3 av den heta mjölkblandningen över äggblandningen.
Koka upp och häll över resterande mjölkblandning.
Sila tillbaka allt i den första kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.
Blanka av med smör!
 
LYCKA TILL! ♥
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Neah
Neah
7 years ago

Perfekt!
Jag som suttit i timmar och letat efter ett bra recept på bland annat vaniljkräm till helgens tårta! Tusen tack 🙂

Frida
Reply to  Neah
7 years ago

Vad bra! Hoppas att det ska smaka 🙂

Marika
Marika
2 years ago

Kan man frysa ner den här så att man kan göra den i förväg? 🙂

Linda
Linda
2 years ago

Till hur många lager i en tårta räcker denna till?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda
2 years ago

Det beror såklart på hur stor tårtan är, men 2 lager skulle jag säga till en 10-bitars 🙂

Hanna Andersson
Hanna Andersson
1 year ago

Hej. Hur mycket blir det av denna vaniljkräm? Tänkte göra dina bullar, behövs hela satsen eller ska jag halvera den?☺️

Mathilda
Mathilda
10 months ago

kan man spara äggvitorna och göra maräng av dagen efter? eller blir det inte bra då ? =)

Nästa inlägg

Medelhavsbröd

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x