
Ingredienserna är få, det blir tre stora bröd av degen och det räcker till hela släkten! 🙂

10 dl kallt Vatten
50 g Jäst
Mät upp vattnet i en riktigt stor bunke, eller i en ren plasthink och lös den smulade jästen i det.
Rör i salt och mjöl, och rör ihop allt till en smidig deg.
Efter 1 1/2 timme kan du sätta ugnen på 250°C, så att den blir riktigt varm.
Om du har en baksten, eller använder en plåt så sätter du in dem innan du sätter på ugnen.
Stjälp sedan upp degen på ett väl mjölat bakbork.
Vänd runt degen i mjölet och dela i tre lika stora delar.
Det gäller att du är riktigt försiktning när du vänder runt degen i mjölet och även när du delar den, annars finns en risk att du slår ur alla luftbubblor och då blir brödet platt och kompakt.
Forma degbitarna med lätt hand till avlånga, släta limpor.
Det behöver inte bli perfekt!
Lägg dem på bakpapper.
Skjutsa in bröden i ugnen med hjälp av en brödspade, eller vad du brukar använda.
Släng in tre isbitar i botten av ugnen när du sätter in bröden.
Grädda i 10-15 minuter, eller tills bröden fått en gyllenbrun färg.
Sänk sedan temperaturen till 150°C och grädda bröden i 50-60 minuter till.
Låt bröden svalna på galler innan du skär i dem!

Åh så gott!!
Hejsan!
Vad gott det ser ut! Ska genast baka brödet. Tur att jag har hittat till din enkla, fina sida.
Kram!
Så gott de ser ut 🙂 Lagom med ingredienser oxå så man slipper köpa massa onödigt man bara använder en gång typ 🙂 ha en bra dag 🙂
åå, så gott det såg ut! 😀 fin blogg 🙂
Ser så läckert ut! Och enkelt om degen vill jäsa.
Åh vad gott det ser ut! Som skrivaren ovan säger – LAGOM med ingredienser!! Så himla perfekt. Jag har faktiskt allt utom jäst hemma nu. Ska nog springa förbi ica på vägen hem och sedan blir det storbak ikväll! Tack för recept och inspiration. Kram 🙂