Brownie cookies med hallon. För vad kan egentligen gå fel när en kombinerar just choklad och hallon? Ingenting om ni frågar mig! Dessa kakor blev helt galet goda med syrliga hallon till den mörka chokladen.
Se så härligt kladdiga de är! Kan tänka mig att de också blir himla goda om man byter ut hallon mot blåbär. Visst?
Brownie cookies, 12 st:
Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g färska hallon
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp i 5 minuter.
- Vänd ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
- Rör till sist ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 6 st på varje plåt. Tryck ner ett par hallon i varje kaka.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
Hoppas att det ska smaka. ♥