Godis, Julbak, Veganskt

Vegansk Limekola

Vegansk LimekolaLimekola är precis som det låter – en ljuvlig kola smaksatt med lime i form av limeskal. Att bryta av det söta i kolan med lime blev alldeles perfekt. Kolan blir lagom hård på ytan, mjuk inuti och bara smälter i munnen. Så god.

Vegansk LimekolaAtt slå in kolarna i små bitar av papper tycker jag blir så himla fint. Dessutom klibbar de inte ihop med varandra vilket jag tycker är toppen. Att lägga alla pappersinslagna kolor i en liten skål på julens gottisbord är ju inte fel, visst?

TIPS:
*
Kolan håller i skafferiet i upp till 4 veckor.
* Kolan kan frysas i tätslutande burk med lock eller i fryspåsar, håller i minst 3 månader i frysen.
* Vid glutenallergi kan du skippa glykossirap helt utan att ersätta med annat.

Limekola, ca. 50 st:

Ingredienser:
75 g mjölkfritt margarin
1.5 dl ljus sirap
2 msk glykossirap
3 dl strösocker
2.5 dl sojagrädde
2 tsk vaniljsocker
rivet skal från 3 limefrukter
1 nypa salt

Gör så här:
1. 
Blanda alla ingredienser utom limeskal i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp.
2. Drag ner värmen till medelhög och låt kolan koka långsamt tills den nått en temperatur om 125°c, det tar ca. 20-30 minuter. Tag av från värmen och rör ner skal från 2 st. limefrukter.
3. Häll smeten i en pappersklädd limpform och riv över skalet från den sista limefrukten. Låt sedan stelna helt i rumstemperatur. Skär sedan i lagom stora bitar och klä in dem i bakpapper.

Vegansk Limekola2Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
4 years ago

Var kan jag köpa formen?

Linnéa
Linnéa
4 years ago

Vad använder du för termometer till din kola?

Amanda
Amanda
4 years ago

Låter du kolan/fudgen svalna (5timmar) i rumstemperatur eller ska det svalna i kylen? Mina kolor blir oftast klibbiga på utsidan och fastnar i pappret. Vad kan detta bero på? Hur förvarar man kola och fudgen?

Du har för övrigt väldigt härliga och goda recept som jag ofta bakar efter

Anne-Li Berglund
Anne-Li Berglund
4 years ago

Vilken god kola!! Nu gjorde jag den laktosfri och missade vaniljsockret men den var ändå super god!!

Din form på bilden ser inte ut som en limpform?

Nästa inlägg

Tomtecookies - chokladkakor med skumtomtar

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x