Chokladdoppad chokladkola toppad med lite flingsalt. Bland det godaste vi har! Jag har gjort denna många gånger innan och jag tröttnar aldrig. Denna är det som går åt först på julets godisbord hos oss. Alla i familjen älskar denna.
Kolla här!! Sådär härligt len och seg i konsistensen. Ljuvlig!
TIPS:
* Kolan håller i skafferiet i upp till 4 veckor.
* Kolan kan frysas i tätslutande burk med lock eller i fryspåsar, håller i minst 3 månader i frysen.
* Vid glutenallergi kan du skippa glykossirap helt utan att ersätta med annat.
Chokladkola, ca. 50 st:
Ingredienser:
75 g mjölkfritt margarin
1.5 dl ljus sirap
2 msk glykossirap
3 dl strösocker
2.5 dl sojagrädde
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Topping:
150 g mörk choklad
ett par nypor flingsalt
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp.
2. Drag ner värmen till medelhög och låt kolan koka tills den nått en temperatur om 125°c, det tar ca. 20-30 minuter. Tag av från värmen och rör om tills det slutat bubbla.
3. Häll smeten i en pappersklädd limpform och låt kolan sedan stelna helt i rumstemperatur. Skär i lagom stora bitar.
Topping: 1. Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad. Doppa sedan kolarna i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper i rumstemperatur. Strö över lite flingsalt när chokladen stelnat en aning.
Hoppas att det ska smaka! Missa inte heller min Veganska limekola. ♥
Ser jättegod ut men måste fråga:Limekola – hur mkt lime och när/var tillsätts den?
Verkar vara en perfekt kola när vi har mjölkallergiker i familjen
Anette
Förlåt! Det blev fel vid en kopiering från ett tidigare inlägg på min blogg. Fick med Limekola när det ska stå chokladkola såklart.. 🙂 kram!
En fråga…vad tror du händer om jag byter ut socker mot stevia och ljus sirap mot mörk? Tack för en fantastisk blogg och insta ❤️
Ser fram emot att testa dessa går det att byta ut glukossirapen mot något annat eller blir resultatet ”sämre” då? Grattis till graviditeten och tack för en fin och inspirerande blogg och instagram, kram
Fantastiskt spännande recept.
Vilken sojagrädde använder du? 🙂