Julbak, Veganskt

Vegansk Chokladkola doppad i choklad

vegansk chokladkolaChokladdoppad chokladkola toppad med lite flingsalt. Bland det godaste vi har! Jag har gjort denna många gånger innan och jag tröttnar aldrig. Denna är det som går åt först på julets godisbord hos oss. Alla i familjen älskar denna.

vegansk chokladkolaKolla här!! Sådär härligt len och seg i konsistensen. Ljuvlig!

TIPS:
*
Kolan håller i skafferiet i upp till 4 veckor.
* Kolan kan frysas i tätslutande burk med lock eller i fryspåsar, håller i minst 3 månader i frysen.
* Vid glutenallergi kan du skippa glykossirap helt utan att ersätta med annat.

Chokladkola, ca. 50 st:

Ingredienser:
75 g mjölkfritt margarin
1.5 dl ljus sirap
2 msk glykossirap
3 dl strösocker
2.5 dl sojagrädde
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Topping:
150 g mörk choklad
ett par nypor flingsalt

Gör så här:
1. 
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp.
2. Drag ner värmen till medelhög och låt kolan koka tills den nått en temperatur om 125°c, det tar ca. 20-30 minuter. Tag av från värmen och rör om tills det slutat bubbla.
3. Häll smeten i en pappersklädd limpform och låt kolan sedan stelna helt i rumstemperatur. Skär i lagom stora bitar.
Topping: 1. Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad. Doppa sedan kolarna i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper i rumstemperatur. Strö över lite flingsalt när chokladen stelnat en aning.

vegansk chokladkolaHoppas att det ska smaka! Missa inte heller min Veganska limekola. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
4 years ago

Ser jättegod ut men måste fråga:Limekola – hur mkt lime och när/var tillsätts den?

Verkar vara en perfekt kola när vi har mjölkallergiker i familjen

Anette

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anette
4 years ago

Förlåt! Det blev fel vid en kopiering från ett tidigare inlägg på min blogg. Fick med Limekola när det ska stå chokladkola såklart.. 🙂 kram!

Sara
Sara
4 years ago

En fråga…vad tror du händer om jag byter ut socker mot stevia och ljus sirap mot mörk? Tack för en fantastisk blogg och insta ❤️

Alma
Alma
4 years ago

Ser fram emot att testa dessa går det att byta ut glukossirapen mot något annat eller blir resultatet ”sämre” då? Grattis till graviditeten och tack för en fin och inspirerande blogg och instagram, kram

Louise-Elisabeth Bråthen
Louise-Elisabeth Bråthen
4 years ago

Fantastiskt spännande recept.
Vilken sojagrädde använder du? 🙂

Limekola

Nästa inlägg

Vegansk Limekola

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x