Choklad

Chokladmousse på TVÅ ingredienser

IMG_9892Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en fantastiskt god Chokladmousse. Det enda som krävs för att göra denna Chokladmousse är Choklad & Grädde. Det är löjligt enkelt. Och för en tjej som mig som inte är så himla förtjust i att göra Chokladmousse på klassiskt vis är detta toppen! Moussen blir sådär härligt len och himmelskt god.

IMG_9908Och till en söt Chokladmousse krävs lättvispad grädde. Jag äter inte chokladmousse utan grädde.. Vad tycker ni? Måste det vara grädde till Chokladmousse?

IMG_9912Ser ni vilken len och härlig mousse?

Chokladmousse på två ingredienser, 4-5 port:
2 dl Vispgrädde
100 g Mjölkchoklad (eller annan choklad)

Värm grädden i en kastrull på spisen och rör ner chokladen.
Rör om tills all choklad smält.
Häll upp i en skål och ställ i kylskåpet minst 5 h, gärna över natten.
Vispa nu upp chokladmoussen riktigt fluffig.
Servera gärna med lite lättvispad vispgrädde.

IMG_9896

Prova även Len Chokladglass som smakar precis som en len Chokladmousse. 🙂

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
8 years ago

Tror du att denna moussen funkar som tårtfyllning? Eller är den för lös för det? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Johanna
8 years ago

Den funkar jättebra att fylla en tårta med! Den är inte lös på något vis. 🙂 kram!

Camilla
Camilla
8 years ago

Har ställt in den i kylen. Spännande och smaka den imorgon. Ha en bra dag på jobbet. ☺

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla
8 years ago

Vad roligt! 🙂 Hoppas den smakar! Tack snälla du, ha en fin kväll. 🙂

Malin
Malin
8 years ago

Man kan även smälta i godis eller annan choklad, tex dumle. Har gjort ahlgrensbilar någon gång, riktigt festligt att ha i tårta! 🙂 Viktigt att grädden inte kokar dock.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
8 years ago

Ja, det blir ju så gott. Brukar göra på dumle och sedan ha det som ett lager i en tårta.. Mums!

Ha en fin dag! 🙂

Pia
Pia
8 years ago

Måste göras snart!
Nu har jag kikat in till dig några gånger så jag slänger upp en länk till dig på min sida, hoppas det är okej!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Pia
8 years ago

Hej! Vad roligt! Givetvis! Stor kram. 🙂

Hanna
Hanna
8 years ago

Hej!
Måste bara säga att dina recept och dina bilder är så inspirerande för en baknörd som mig! Ännu en gång har jag suttit och bläddrat bland recept alldeles för länge för att hinna med nån bakning. 🙂
Hoppas du får en härlig adventshelg!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hanna
8 years ago

Vad roligt att höra, det gör mig så glad! Tusen tack! 🙂 Ha en fin luciadag! Kram <3

Olga
Olga
6 years ago

Hej! Jag har gjord denna mousse 3gng nu. Första gången var den sååå god, len underbar. Andra 2gng jag har gjort den har den skurit sig när man har börjat vispa. Förstår inte vad som har hänt. Har du något tips vad jag kan ha gjort fel? Har använt bakchoklad.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Olga
6 years ago

Hej! Kan det vara så att grädden varit för kall alt. chokladen för varm? Om en varm choklad går ner i en kall grädde så hinner chokladen stelna och bli lite grynig.. Kram! <3

Nästa inlägg

Pepparkladdkaka

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x