Muffins

Matmuffins med ost, bacon & lök


Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 ägg
1 dl rapsolja
100 g riven ost
1 stor gul lök
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
 
Till garnering:
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°.
Placera ut 20 muffinsformar på en plåt. Använd dubbla formar ifall de inte är så tjocka.
Hacka löken smått och strimla bacon.
Lägg bacon i en stekpanna med stekfett och stek på svag värme.
När den fått färg lägger du i löken och fortsätter steka på svag värme tills löken blivit mjuk.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna i en bunke.

Blanda sedan ägg, mjölk och olja i en annan bunke och rör sedan ner mjölblandningen.
Häll ner osten och bacon/löken i smeten och rör till en klumpfri smet. Elvisp är att rekommendera.
Fördela smeten jämt i muffinsformarna.
Strö över osten och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
 
Det går även att göra i ordning smeten och ställa in den i kylen och sedan plocka fram och grädda i ugnen vartefter man blir sugen.
Dessa muffins går bra att frysa och sedan värma upp i ugnen eller micron.
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristin
Kristin
10 years ago

Hjälp vad goda dom såg ut!!! Måste provas imorgon 🙂

Frida
Reply to  Kristin
10 years ago

Det gör du rätt i! De är supergoda 🙂

Kristin
Kristin
10 years ago

Hjälp vad goda dom såg ut!!! Måste provas imorgon 🙂

Frida
Reply to  Kristin
10 years ago

Det gör du rätt i! De är supergoda 🙂

Nina
Nina
8 years ago

Nu står de färdiga på bordet, doftar underbart!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Nina
8 years ago

Åh! MUMS 🙂

Emilia
Emilia
5 years ago

Åh! Det låter så gott! Men jag måste vara blind…..hur mycket bacon ska det vara?

Nästa inlägg

Rulltårtsbakelse

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x