Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 ägg
1 dl rapsolja
100 g riven ost
1 stor gul lök
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
Till garnering:
2 dl riven ost
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200°.
Placera ut 20 muffinsformar på en plåt. Använd dubbla formar ifall de inte är så tjocka.
Hacka löken smått och strimla bacon.
Lägg bacon i en stekpanna med stekfett och stek på svag värme.
När den fått färg lägger du i löken och fortsätter steka på svag värme tills löken blivit mjuk.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna i en bunke.
Blanda sedan ägg, mjölk och olja i en annan bunke och rör sedan ner mjölblandningen.
Häll ner osten och bacon/löken i smeten och rör till en klumpfri smet. Elvisp är att rekommendera.
Fördela smeten jämt i muffinsformarna.
Strö över osten och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Det går även att göra i ordning smeten och ställa in den i kylen och sedan plocka fram och grädda i ugnen vartefter man blir sugen.
Dessa muffins går bra att frysa och sedan värma upp i ugnen eller micron.
Dessa muffins går bra att frysa och sedan värma upp i ugnen eller micron.
LYCKA TILL! ♡
Hjälp vad goda dom såg ut!!! Måste provas imorgon 🙂
Det gör du rätt i! De är supergoda 🙂
Hjälp vad goda dom såg ut!!! Måste provas imorgon 🙂
Det gör du rätt i! De är supergoda 🙂
Nu står de färdiga på bordet, doftar underbart!
Åh! MUMS 🙂
Åh! Det låter så gott! Men jag måste vara blind…..hur mycket bacon ska det vara?