TIPS:
Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Förvaring/hållbarhet: Förvaras i burk med tättslutande lock i kylskåp (1 vecka) eller i frys (3 månader).
Missa inte mina andra (hundratals) recept på goda kladdisar här
Kladdkaka med tosca:
Kladdkaka: Kladdkaka:
200 g smör
100 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Tosca:
60 g smör
4.5 msk ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
3 dl hackad sötmandel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form (30×20 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme i en kastrull. Tag av från värmen och rör ner resterande ingrediser. Rör till en slät smet.
- Bred ut smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 15 minuter. Gör nu toscan.
- Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt putta i 5 minuter under omrörning. Tag av från värmen.
- Tag ut kladdkakan ur ugnen och häll över toscasmeten – nu kommer den att sjunka ner lite på sina ställen men det är ingen fara. Ställ tillbaka formen i ugnen och grädda i ytterligare 15-20 minuter, tills toscan fått en fin gyllene färg.
- Tag ut och låt svalna. Ställ sedan i kylskåpet i minst fyra timmar, gärna längre.
- Skär i rutor och servera gärna med lättvispad grädde och bär. Eller en kula vaniljglass!
Reklam för min webbshop: Bakplåt för denna kaka finner du här.
Dessa var farligt goda!!!
Kul att höra att du gillar den! 🙂
kan man frysa dessa?