Kladdkakor och Brownies

Chokladdoppad kladdkaka

23 röster
Chokladdoppad kladdkaka

Chokladdoppad kladdkaka med lite mandel och salt. Jisses! Dessa var så goda att folket jublade när jag bjöd på dem till fikat här om dagen. Kladdkaka och choklad, vad kan gå fel? Ingenting tänker jag!

Chokladdoppad kladdkaka

Ni ser ju så gojsiga de blir när kladdkakan inte får gå så länge i ugnen, utan är ordentligt kladdig när den är klar. Det blir som en typ av pralin fylld med sammetslen kladdis. Ni måste prova!

Här finner ni fler recept på goda kladdkakor.

TIPS:
Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Vegansk: Använd ditt favoritrecept på kladdkaka. Doppa sedan i vegansk choklad.
Förvaring/hållbarhet: Förvaras i burk med tättslutande lock, i kylskåp (1 vecka) eller i frys (3 månader).

Chokladdoppad kladdkaka, 12 st:

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Garnering:
200 g choklad av valfri sort (jag tog 150 mjölk & 50 mörk)
2 tsk neutral matolja
1 dl hackad sötmandel
1 nypa flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera en silikonform (med plats för 12 kakor) på en plåt. Alternativt 12 muffinsformar av den mindre sorten.
  2. Smält smöret och häll över i en stor skål. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop en klumpfri smet.
  3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter (för silikonform, ca. 7 min för minimuffinsformar). Kakorna ska vara kladdiga när de är klara. Tag ut och låt svalna helt innan du ställer in formen i frysen. Låt frysa minst 6 timmar, gärna över natten.
  4. Garnering: Smält chokladen över ett vattenbad på låg temperatur och rör ner olja.
  5. Tag fram kladdkakan ur frysen och doppa i chokladen. Lägg på galler eller bakplåtspapper.
  6. Blanda hackad mandel med salt, strö på kakorna och låt sedan stelna helt.

Här ser ni en liten video på kakorna, taget från min instagram.

Lycka till med att baka chokladdoppad kladdkaka! Hoppas att det ska smaka. 🙂

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
8 months ago

Rör ner olja i chokladen skriver du. Hur mycket och vilken typ av olja?

Eva
Eva
8 months ago

Hur mycket olja ska det vara i garneringen? Det står inte med i ingredienserna.

Tina
Tina
8 months ago

Hur mycket olja i chokladen? 😅

Therese
Therese
8 months ago

Så gott det låter! Hur mycket olja ska man röra ner i chokladen?

Carolina
Carolina
8 months ago

Hur mycket olja tillsätter du i den smälta chokladen?

Halloncheesecake med citron

Nästa inlägg

Halloncheesecake med citron

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x