
Hallonkaka med kokos och lime är en underbart god och saftig kaka. Den känns nästan lite exotisk med både kokos och lime. Ja men ni förstår ju – hallon, kokos och lime, ja det är ju en fantastisk kombo av smaker som gifter sig så fint! Om du av någon anledning inte kan äta lime eller kokos så är det bara att skippa rakt av. Det funkar finfint utan också. 🙂

Jag brukar dubbla mängden ingredienser och köra denna hallonkaka med kokos och lime i en långpanna. Sedan skär jag i lagom stora bitar och fryser in. Perfekt fika att ha hemma.Bara plocka fram och gärna värma på en snabbis i micro eller uppvärmd ugn.
Här finner ni fler recept på goda mjuka kakor.
TIPS:
Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix, exempelvis detta mjöl (ad-link).
Förvaring/Hållbarhet: Förvaras i burk med tättslutande lock i kylskåp (1 vecka) eller frys (3 månader).
Hallonkaka med kokos och lime, 20 bitar:
Kaka:
110 g smör
0.75 dl vispgrädde
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 limefrukt – skal & saft
250 g hallon – färska eller frysta
1 msk potatismjöl
Topping:
100 g smör
0.75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1.25 dl havregryn
1 dl kokos
1 limefrukt – skal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form (30×20 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och tillsätt vispgrädde, låt svalna en aning.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan smörblandningen och rör om.
- Vänd ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och toppa med hallon som du blandar med potatismjöl.
- Nyp ihop ingredienserna till smulet och strö över kakan.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 30-35 minuter – prova med en sticka som ska vara torr.
- Tag ut och låt svalna i formen. Servera gärna med vaniljsås eller en kula glass.

Lycka till med bakningen av denna ljuva hallonkaka med kokos och lime! Missa inte att följa min Facebooksida där du dagligen får massor med inspo!
Funkar det med mjölk i stället för vispgrädde ?