Allmänt

Var med och gör skillnad

Reklamsamarbete med Läkarmissionen – 

Med endast 90 kronor kan du göra enorm skillnad för barn och kvinnor i utsatthet. Kanske kan du göra avkall på något i din vardag som du handlar för samma summa, för att göra en god gärning för någon annan? Varje ny månadsgivare motsvarar att tolv barn får överleva sin undernäring, eller att sex kvinnor får rätt till en säker förlossning på sjukhus.


I Demokratiska Republiken Kongo dör 12 av hundra barn innan de ens hunnit fylla fem år. I Kongo pågår väpnade strider och våld, vilket leder till att familjer tvingas att fly för sina liv. Och lämna allt bakom sig – bostad, djur och odlingar. Under flykt hamnar de ofta i extrem fattigdom utan någon möjlighet till att försörja sig, och har svårt att få fram mat för dagen. 

Men det finns hjälp för dessa människor att få. På Panzisjukhuset i östra Kongo! Sjukhuset, som grundades av doktor Denis Mukwege (mottagare av Nobels Fredspris 2018), är mest känt för sitt arbete med kvinnor och barn som utsatts för sexuellt våld. Sjukhuset räddar också livet på undernärda barn. Här får barnen näring genom en välling som serveras sex gånger om dagen. Ungefär 15 dagar behöver ett sjukt barn som lider av undernäring stanna på sjukhuset för att få behandling. Och den behandlingen kostar 90 svenska kronor.

Jag samarbetar just nu med Läkarmissionen, och vill be dig som har möjlighet att bli månadsgivare. Det kostar dig 90 kronor i månaden, vilket motsvarar en hel behandling för ett undernärt barn på Panzisjukhuset. Som månadsgivare räddar du ett barn varje månad. 
Gå in HÄR för att bli månadsgivare, det tar endast en minut. Som tack för ditt stöd så får du just nu en premie i form av min stora bakbok Baka med Frida deluxe, och en slickepott från min webbshop.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jonna
10 months ago

Så bra!

smoothieglass

Nästa inlägg

Smoothieglass - alla barns favorit

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x