Glass

Smoothieglass – alla barns favorit

14 röster

smoothieglass

Smoothieglass är någonting som vi alltid har hemma i vår frys. Alfred äter minst en varje dag, ibland fler. Och det gör mig så glad att han gillar dessa glassar så mycket då de bara innehåller bra grejer! Han har ätit dessa sedan han var väldigt liten, och nu har lillebror på 7 månader också fått börja smaka smoothieglass. Gissa om han blir lycklig när han får kladda med en helt egen glass.

smoothieglass

Innehåller annonslänk: Alfreds favorit är denna form, han kallar den för ”vågig glass”. Och HÄR hittar ni formarna som ger denna fina glass. Med formarna får ni med hela 50 glasspinnar också. Våra medföljande pinnar är slut, så vi har stoppat i längre pinnar denna gång då det blev enklare för lillebror att hålla i glassen då. HÄR finns den rundade formen. Alla formar är i mini-format. Perfekt storlek för barnen!

Jag tar lite vad som finns hemma. Ibland mango, avokado, jordgubbar, äpple. Ibland åker en dadel ner för lite sötma, ibland har jag i vaniljpulver. Så våga experimentera och prova er fram för att hitta just er favorit. För att få i bebis lite extra järn så kan du mixa ner 0.5 dl pumpakärnor eller 5 torkade aprikoser.

Smoothieglass:

1 dl grekisk yoghurt
1 dl mjölk eller vatten
1 dl havregryn
1 banan
2 dl bär – jag tog hallon & blåbär denna gång

Gör så här:

  1. Mixa allt i en blender till slät smet.
  2. Häll upp i formar och tryck i glasspinnar.
  3. Frys i minst 4 timmar.
  4. När glassarna frusit så lägger jag över de i en stor burk med tättslutande lock – och så fyller jag på med ny smoothie i formarna hela tiden så att det alltid finns glass hemma. Tips!

Hoppas att det ska smaka. Missa inte mitt Glassarkiv fyllt med andra goda glassar!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
marängtårta i brödform

Nästa inlägg

Marängtårta i brödform

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x