Här finner ni fler härliga recept på goda tårtor!
Marängtårta i brödform:
Maräng:
4 ägg
2 dl strösocker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
300 g färska bär
Gör så här:
- Maräng: Sätt ugnen på 120°c varmluft (140 grader över/undervärme) och klä en brödform (2 liter) med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan strösocker lite i taget under konstant vispning. Använd en elvisp med hög hastighet. Vispa till en styv, blank maräng.
- Fyll formen med smeten och forma en fördjupning i hela formen så att du får som en “avlång skål”.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 60 minuter – känn försiktigt på den så att den är lätt och frasig. Låt svalna helt och tag sedan försiktigt bort pappret, lägg marängen på serveringsfat.
- Fyllning: Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Skölj och skiva bär.
- Fyll marängen med grädde och bär. Dekorera gärna med ätbara blommor.
Lycka till! Missa inte att kika in på min instagram där jag visar en video på hur jag bakar denna marängtårta i brödform.
Verkar jättegott och smidigt 😃 Hur många skulle du tippa på att den räcker till?